Από το νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στη σορό της γυναίκας που εντοπίστηκε κοντά στο πάρκινγκ του γηπέδου των Κυθήρων νωρίτερα το πρωί. Συγκεκριμένα, η εξέταση της σορού της Μαρίας-Ελένης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, όταν πρόκειται να ξεκαθαρίσουν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την άτυχη γυναίκα.

Αμέσως, ειδοποιήθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα και στο νησί σήμανε συναγερμός. Στο σώμα της οι αστυνομικοί διέκριναν ευρήματα που παραπέμπουν σε μώλωπες και εκχυμώσεις, ενώ ήταν εμφανή τα εγκαύματα και τα καμένα ρούχα στο σώμα της.

Η αναγνώρισή της έγινε αμέσως, μιας και πρόκειται για επαγγελματία του νησιού, με τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς, χωρίς να γνωρίζουν εάν πρόκειται για έγκλημα ή αυτοχειρία, να προσπαθούν να πραγματοποιήσουν ελέγχους, κυρίως στο λιμάνι της χώρας.

Υπάρχουν ευρήματα που προβληματίζουν τις Αρχές, ωστόσο ο ιατροδικαστής Πειραιά, που θα πραγματοποιήσει την εξέταση, θα απαντήσει τελικά στο ερώτημα των Αρχών, εάν δηλαδή πρόκειται για έγκλημα ή όχι.

Συγγενικά και φιλικά πρόσωπα της γυναίκας έχουν δώσει κατάθεση ήδη στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, δίνοντας ένα στίγμα των δικών τους εκτιμήσεων για το τι τελικά συνέβη με τον άνθρωπό τους.