Νέο άλµα στον ανταγωνισµό της τουριστικής αγοράς κάνει η ελληνική φιλοξενία, αφού υποδέχεται τη φετινή σεζόν µε ακόµα πιο εντυπωσιακές ξενοδοχειακές µονάδες, που δεν θα αναδεικνύονταν το ίδιο χωρίς την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, τον ήλιο και τις φίνες γεύσεις της Ελλάδας.

Το πρώτο υβριδικό private members club & glamping στην Ελλάδα

Στα πιο σηµαντικά ανοίγµατα είναι η Grivalia Hospitality S.A. µε τη λειτουργία του «91 Athens Riviera, The Resort», ανάλογο του οποίου δεν έχει υπάρξει ξανά µέχρι σήµερα στην ελληνική ξενοδοχία. Αποτελεί το πρώτο υβριδικό private members club & glamping στην Ελλάδα και ετοιµάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του στις 15 Ιουνίου. Οι εγκαταστάσεις του απλώνονται σε µια έκταση 45.000 τ.µ. στην Α' Πλαζ Βούλας και αποτελούνται από γήπεδα τένις, θερµαινόµενη εξωτερική πισίνα, πλήρως εξοπλισµένο γυµναστήριο και 28 σκηνές πολυτελείας, µε παροχές υπηρεσιών πέντε αστέρων, µε στόχο να γίνουν κορυφαίοι στην κατηγορία spa & wellness. Στα ατού της νέας µονάδας είναι και το εστιατόριο «Barbarossa Paros», µε υψηλή γαστρονοµία µεσογειακών γεύσεων.

Στα αστικά ξενοδοχεία έχει προστεθεί η νέα υποσχόµενη «µετοχή» του Οµίλου Mitsis, που άνοιξε τις πόρτες του στο λιµάνι του Πειραιά υπό την ονοµασία «Mitsis N’U Piraeus Port», στα εγκαίνια του οποίου παραβρέθηκαν η υπουργός Τουρισµού, Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς, ο δήµαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, κ.ά. Στεγάζεται σε ένα κτίριο ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονοµιάς, αφού για πάρα πολλά χρόνια, από το 1888 έως το 1967, ήταν το αποστακτήριο των οινοπνευµατωδών ποτών Metaxa.

Η νέα µονάδα διαθέτει 101 δωµάτια και σουίτες, ενώ έχει και τη δική του συλλογή Τέχνης, µε έργα των Κώστα Βαρώτσου, Κωνσταντίνου Κακανιά και Cacao Rocks. Στον 8ο όροφο λειτουργεί το «801 Rooftop Bar», µε θέα στο λιµάνι και τον Πύργο του Πειραιά, προσφέροντας premium επιλογές τόσο σε λίστα κρασιών όσο και στα κοκτέιλ του mixologist, Χρήστου Χουσέα.

«Χρυσές» κατοικίες

Στις αρχές του µήνα ξεκίνησε να λειτουργεί στην Κέα το «One&Only Kea Island», ένα υπερπολυτελές θέρετρο, µοναδικής αρχιτεκτονικής, του οποίου η επένδυση ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ η τιµή διαµονής υπερβαίνει τα 8.000 ευρώ. Αναµένεται να γίνει πόλος έλξης τουριστών για την Τζια, καθώς οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε ένα προνοµιακό σηµείο περίπου 600 στρεµµάτων, χτισµένες αµφιθεατρικά. Το νέο «διαµάντι» της One&Only περιλαµβάνει 69 δωµάτια και 22 πολυτελείς κατοικίες-βίλες, χτισµένες αµφιθεατρικά, οι οποίες τίθενται προς πώληση.

Το Metaxa Hospitality Group ενισχύει το χαρτοφυλάκιό του στη Σαντορίνη µε µια νέα τοποθέτηση στην περιοχή της Οίας, το «Santo Collection Resorts & Villas», που περιλαµβάνει το ολοκαίνουργιο πεντάστερο «Santo Mine Oia Suites», µε 37 σουίτες, το πεντάστερο «Santo Pure Oia Suites & Villas», µε 83 σουίτες και δύο βίλες, και το «Villas by Santo Collection», που αποτελείται από δύο αυτόνοµες βίλες.


amyth
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ «AMYTH» ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ, ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ


Το δεύτερο «Amyth» στη Μύκονο

Σε Μύκονο και Χαλκιδική Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο όµιλος πολυτελούς φιλοξενίας της Κύπρου Thanos Hotels & Resorts, που για πρώτη φορά διευρύνει το αποτύπωµά του στο ελληνικό έδαφος. Στις αρχές του Μαΐου άνοιξε το δεύτερο «Amyth» στη Μύκονο, τοποθετηµένο σε ένα πλήρως ανακαινισµένο συγκρότηµα στο Super Paradise. Στα επενδυτικά πλάνα της Thanos Hotels είναι η λειτουργία δέκα ξενοδοχείων «Amyth» κατά την επόµενη τριετία.

Το νέο «Amyth» αποτελείται από 50 δωµάτια 25 τ.µ., σουίτες (έως 110 τ.µ.) και βίλες µε ιδιωτικές πισίνες, ενώ περιλαµβάνει δύο εστιατόρια, εγκαταστάσεις περιποίησης και χαλάρωσης, µπουτίκ και γυµναστήριο.

Στη Χαλκιδική ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από ένα µήνα και το «Cora Hotel & Spa», ένα πολυτελές κατάλυµα, υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality. ∆ιαθέτει 181 πλήρως ανακαινισµένα δωµάτια, 48 εκ των οποίων µε ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι, τρεις πισίνες και παραλία, ενώ στα συν του είναι η υπογραφή του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη στα µενού.

coral
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ «CORA HOTEL & SPA», ΜΕ 181 ΔΩΜΑΤΙΑ



Τέλος, στη Σύµη το Ialemos Group της οικογένειας Αντωνιάδη προχωρά µε την επέκταση δύο νέων, ξεχωριστών κατοικιών, το σπίτι του Κάµπου (Kampos with balcony/ terrace), από την οµώνυµη περιοχή, και το σπίτι του Μπαλή (Mpali with balcony/terrace), που παίρνει την ονοµασία του από τον πρώτο ιδιοκτήτη του σπιτιού.

*Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»