Σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις υπέστη ένας 16χρονος στην Πρέβεζα, όταν του επιτέθηκε αδέσποτο σκυλί.

Σύμφωνα με το onprevezanews.gr, όλα έγιναν μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών, όταν είδαν αδέσποτο σκυλί να κυνηγάει ένα νεαρό αγόρι. Ο 16χρονος στην προσπάθειά του να το αποφύγει μπήκε στο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου ένα διερχόμενο Ι.Χ. τον χτύπησε, πετάγοντάς τον πολλά μέτρα μακριά.

Στο σημείο έτρεξε κόσμος που είδε το περιστατικό, ειδοποιώντας το ΕΚΑΒ, του οποίου η κινητοποίηση ήταν άμεση, προκειμένου να μεταφέρει τον 16χρονο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Την ίδια ώρα άνδρες της Τροχαίας έκλεισαν τον δρόμο για αρκετή ώρα, ρίχνοντας πριονίδια στο σημείο που έπεσε ο 16χρονος.

Συγκλονισμένοι είναι και οι δύο επιβαίνοντας στο Ι.Χ, που είδαν ξαφνικά τον 16χρονο να πέφτει πάνω τους, στην προσπάθειά του να αποφύγει την επίθεση του σκύλου. Το Ι.Χ. ακινητοποιήθηκε έπειτα από αρκετά μέτρα, ενώ απομακρύνθηκε με τη βοήθεια οδικής βοήθειας.


Σοκαρισμένοι οι γονείς του 16χρονου

Οι γονείς του 16χρονου έμαθαν τα νέα και έτρεξαν στο νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση υγείας του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά τις πρώτες εξετάσεις ο 16χρονος έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ο νεαρός ευτυχώς έχει τις αισθήσεις του και επαφή με το περιβάλλον, γεγονός αρκετά ενθαρρυντικό.

Από την πρώτη στιγμή παρών ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Πρέβεζας, Φώτης Ζέρβας, από τον οποίο οι κάτοικοι ζήτησαν τις άμεσες ενέργειες απομάκρυνσης των αδέσποτων σκύλων, τα οποία επιτίθενται σε περαστικούς.