Με τη θερμοκρασία να «χτυπά κόκκινο», πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να αναζητήσουν μια ανάσα δροσιάς στην παραλία.

'Αλλωστε, Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα ήταν:

-44.5°C Βουκολιές Χανίων,

-44°C στη Χαλκίδα,

-43.9°C Κρανίδι,

42°C στη Σάμο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο,

-41°C στην Αθήνα, τη Λέσβο και τη Σαντορίνη.

Το «χαράτσι» της παραλίας

Όμως, τα έξοδα της παραλίας δεν είναι διόλου μικρά ειδικά αν κάποιος πηγαίνει συχνά για μπάνιο σε κάποια παραλία κοντά στην πόλη, με ένα μπάνιο να γίνεται... σπορ για τους έχοντες. Έτσι ένα μέσο κόστος για μπάνιο διαμορφώνεται ως εξής:

-2 καφέδες και 2 χυμοί: 12€ – 18€

-1 κλαμπ σάντουιτς: 7€ – 12€

– 4 παγωτά: 8€ – 24€

-4 νεράκια: 2€

-1 πίτσα και μία σαλάτα: 12€ – 18€

-Σύνολο: 41€ – 74€

Με το να παίρνει η οικογένεια τα απαραίτητα από το σπίτι φυσικά δεν μηδενίζει το κόστος αφού και στο σούπερ μάρκετ κάποια λεφτά έχουν πληρωθεί όμως πέφτει συνολικά η επιβάρυνση ειδικά σε μέρες σαν και αυτές με το μπαράζ του καύσωνα. Αυτός ο ναυαγοσώστης τα έχει δει όλα, όπως παραδέχεται.

Πόσο κοστίζουν τα φορητά ψυγεία

Για τους πιο οργανωμένους και όσους μένουν όλη μέρα στην παραλία τα φορητά ψυγειάκια αποδεικνύονται σωτήρια και πολύ αποτελεσματικά στην μάχη κατά της ακρίβειας.

Το κόστος για φορητά ψυγειάκια κυμαίνεται:

-Χωρητικότητα 25lt: 30€,

-Χωρητικότητα 24lt ηλεκτρικό: 75€

Η νέα τάση όμως δεν έχει μόνο οικονομία αλλά συχνά φέρνει πιο κοντά και την οικογένεια που προετοιμάζει όλη μαζί τα απαραίτητα για την εξόρμηση ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Το κίνημα των φαγητοδοχείων στην παραλία αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς ειδικά όσο πλησιάζουμε στις καλοκαιρινές διακοπές οπότε και η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να φτάσει για 10 μπάνια στην πόλη τα 410€ – 740€ από χρήματα που θα πληρώνονταν για να αγοραστούν τα πάντα επιτόπου.


*Με πληροφορίες από MEGA