Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο 37χρονος Σπύρος Σπυρόπουλος που ομολόγησε πως προσπάθησε να βιάσει και εν τέλει σκότωσε την ίδια του την ανιψιά, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά της, αλλά και ολόκληρο το χωριό Μυρτιά Ηλείας.

«Σου ορκίζομαι, σε όποια φυλακή να πας, έτσι όπως σκότωσες το κοριτσάκι μου με κατσαβίδι, έτσι να σε ταλαιπωρούν σιγά σιγά και βασανιστικά», φώναξε η μητέρα της  11χρονης Βασιλικής, με τον φόβο των Αρχών για αντίποινα να εντείνεται.

Ως εκ τούτου, οι αρχές αποφάσισαν ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος να μην μεταχθεί αύριο Παρασκευή (14.06) στα δικαστήρια για να απολογηθεί και η διαδικασία να γίνει στο Αστυνομικό Τμήμα όπου θα μεταβούν μετά τις 10 το πρωί, ανακριτής και Εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη 12/06, κατά τη διάρκεια της κηδείας της 11χρονης, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο λυόμενο που διέμενε ο δράστης με την οικογένειά του ως πράξη αντεκδίκησης. Την ώρα του εμπρησμού, κανένα μέλος της οικογένειας του 37χρονου δεν βρισκόταν στο παράπηγμα, καθώς όλοι οι συγγενείς του φέρονται να έχουν ήδη φύγει από το χωριό, φοβούμενοι αντίποινα.

«Να μην ξαναδεί το φως του ήλιου»

«Αυτό που αναμένουμε είναι η προφυλάκιση του, είναι πλέον μονόδρομος, και φυσικά να μη ξαναδεί το φως του ήλιου», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Star, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 11χρονης, Κώστας Κρεμμύδας.

Λόγου του κλίματος έντασης που επικρατεί, ο δολοφόνος είναι μόνος του στα κρατητήρια.

Πληροφορίες λένε ότι μπορεί στην απολογία του να εμφανίστηκε μετανιωμένος, ωστόσο παραμένει ψυχρός και σκληρός, καθώς στα κρατητήρια δεν έχει «σπάσει« λεπτό και δε ζητάει τίποτα.


«Τους είπα πως ο μπαμπάς τους είναι δολοφόνος»

Στο κρατητήριο τον επισκέφθηκε η σύζυγός του, η οποία όπως είπε χθες μιλώντας στο T-live: «Τον ρώτησα “γιατί το έκανες αυτό στο παιδάκι; Τα παιδιά σου δεν τα σκέφτηκες; Με κοίταξε και δεν μίλησε”».

Η 37χρονη, που είναι παιδική φίλη της μητέρας της 11χρονης, περιέγραψε τη στιγμή που είδε τον 37χρονο σύζυγό της και φονιά της μικρής Βασιλικής, μετά την άγρια δολοφονία, ενώ όπως δήλωσε, είπε την αλήθεια στα παιδιά της. «Τους είπα πως ο μπαμπάς τους είναι δολοφόνος, θα μπει στη φυλακή και δεν θα ξαναγυρίσει» ανέφερε και όπως πρόσθεσε: «Για μας έχει πεθάνει».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1z2kouupw4p)


«Θόλωσα και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι»

Στην αυριανή απολογία του, ο 37χρονος δεν αναμένεται να αποκλίνει από τα όσα είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της οποίας, με απίστευτη κυνικότητα ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Όπως φαίνεται ο δολοφόνος ήταν αποφασισμένος να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του, με τον ίδιο να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όταν φτάσαμε σε μία αγροτική περιοχή μεταξύ Λεχαινά και Αρετής σταμάτησα το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε και οι δύο κάτω. Τότε εγώ της έπιασα το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά, αλλά η Βασιλική αντέδρασε και δεν ήθελε και μου είπε ότι θα το πει στον πατέρα της και τη μάνα της. Εγώ θόλωσα, την έσπρωξα και έπεσε κάτω και πήγα στο αμάξι, στην πόρτα του οδηγού που είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα και πήγα πάλι σε αυτή. Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωνα στο λαιμό, την πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα. Την τράβηξα από τα μαλλιά και την πήγα λίγο πιο πέρα και τότε αυτή έβγαλε ένα ήχο σαν “ωχ” και μετά δεν ξαναμίλησε. Μετά την πήγα πιο πέρα να την κρύψω γιατί φοβήθηκα και την έκρυψα σε κάτι καλάμια και τη σκέπασα με ξερά χόρτα».


22 δικηγόροι του γύρισαν την πλάτη

Ενδεικτικό για το μέγεθος της αποστροφής προς το πρόσωπο του δράστη είναι το γεγονός ότι 22 δικηγόροι κλήθηκαν για να τον υπερασπιστούν και όλοι τους αρνήθηκαν.

Παρολ' αυτά, αύριο, κατά την απολογία του θα έχει στο πλευρό του έναν δικηγόρο, ο οποίος δέχτηκε τελικά να τον εκπροσωπήσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1z2s8umrli1)