Ενώπιον των Αρχών θα βρεθεί λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ο 37χρονος άνδρας που ομολόγησε πως παρέσυρε σε ερημική περιοχή και σκότωσε την 11χρονη ανιψιά του το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Ηλεία.

*Διαβάστε εδώ: Πύργος: Μυστικά το μέρος και η ώρα που θα απολογηθεί ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικούλας - Οι Αρχές φοβούνται αντίποινα

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας, εάν τελικά χρειαστεί να μεταφερθεί στο δικαστικό μέγαρο Πύργου, προκειμένου να μην υπάρξουν τα επεισόδια που συνέβησαν την Τρίτη, όταν συγγενείς της άτυχης Βασιλικής προσπάθησαν να τον αρπάξουν από το περιπολικό που τον μετέφερε και να τον λιντσάρουν.

Δυνάμεις της ΟΠΚΕ βρίσκονται ήδη έξω από το αστυνομικό μέγαρο στον Πύργο, ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν απόπειρα εισβολής των δεκάδων συγγενών του μικρού κοριτσιού, με την κατάσταση τις τελευταίες ημέρες να είναι τεταμένη στο χωριό Μυρτιά Ηλείας.

Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει από εισαγγελέα και ανακριτή, εάν κριθεί για λόγους ασφαλείας, να δοθεί η απολογία του κατηγορούμενου στα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης.


Ηλεία: Έχει σταματήσει να μιλά ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης τα τελευταία 24ωρα έχει σταματήσει να μιλά. Φαίνεται πως έχει συνειδητοποιήσει πως τα πράγματα για τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του, η οποία έφυγε άρον-άρον από το σπίτι τους φοβούμενη για πράξεις αντεκδίκησης, είναι επίφοβα.

Ο 37χρονος θείος και συγγενής της 11χρονης ομολόγησε στους αστυνομικούς πως είχε κανονίσει να βρεθεί με το κορίτσι αργά το βράδυ της Κυριακής για να πάνε μια βόλτα.

Όταν την πήρε με το αυτοκίνητό του, την οδήγησε σε ένα χωράφι περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της και της ζήτησε να «συνευρεθούν». Η Βασιλική όμως αντέδρασε και τον απείλησε πως θα το πει στους γονείς της.

«Τη Βασιλική την είδα στο σπίτι της το απόγευμα και της είπα να περάσω να την πάρω το βραδάκι και να πάμε μια βόλτα και αυτή δέχθηκε. Κανονίσαμε να πάω κατά τις οκτώ. Πράγματι, πήγα σπίτι της στις 20:20 το βράδυ της 9ης Ιουνίου. Έκατσα με τη Βασιλική και τη μάνα της Ιουλία. Η Βασιλική μού έπλυνε το αυτοκίνητο και μετά έφυγα περίπου στις 21:20. Όταν έφυγα εγώ, έφυγε και η Βασιλική από το σπίτι της και όπως είχαμε κανονίσει, θα βρισκόμασταν λίγο έξω από το χωριό για να μη μας δουν. Εγώ πήγα με το αυτοκίνητό μου και την περίμενα πίσω από το χωριό στον δρόμο προς Χανάκια. Μετά από λίγο η Βασιλική ήρθε, μπήκε στο αυτοκίνητο με τη θέλησή της και ξεκινήσαμε να πάμε βόλτα. Πρώτα ήρθαμε στο σούπερ μάρκετ στον Πύργο και έβγαλα λεφτά, μετά στο βενζινάδικο στον Πύργο και έβαλα βενζίνη. Περάσαμε από τον Άγιο Ιωάννη και πήραμε να πιούμε από το περίπτερο ενεργειακά ποτά και φύγαμε. Πήγα προς Λεχαινά. Η Βασιλική μού είχε πού πάμε και εγώ της είπα πάμε βόλτα και συνέχισε να πίνει ένα ενεργειακό ποτό. Κατεβήκαμε από το αμάξι, της είπα ότι θέλω να συνευρεθούμε. Αυτή μου είπε ότι δεν ήθελε και πως θα τα έλεγε όλα στους γονείς της. Εγώ θόλωσα. Την έσπρωξα και έπεσε κάτω και πήγα στο αμάξι, στην πόρτα του οδηγού που είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα και πήγα πάλι σε αυτή. Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωνα στον λαιμό, την πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα. Την τράβηξα από τα μαλλιά και την πήγα λίγο πιο πέρα και τότε αυτή έβγαλε έναν ήχο σαν "ωχ" και μετά δεν ξαναμίλησε», φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 37χρονος κατηγορούμενος.

Η ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στο νεκροτομείο Πατρών από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση έδειξε ότι το κορίτσι δεν είχε βιαστεί, ενώ είχε δεχθεί αρκετά πλήγματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν κατσαβίδι. Δύο από αυτά ήταν τα σοβαρά τραύματα, ένα στη σπλήνα και ένα στην καρδιά, με το τελευταίο να είναι και το θανατηφόρο πλήγμα.