Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει ακραίες θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές, η Βέροια έζησε ένα δυνατό μπουρίνι το βράδυ της Πέμπτης, 13 Ιουνίου, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα.

Σφοδροί άνεμοι και πτώσεις δέντρων

Η σφοδρότητα των ανέμων είχε ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων σε διάφορα σημεία, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Συγκεκριμένα, ξεριζώθηκαν 15 δέντρα, ενώ οι άνεμοι έριξαν λαμαρίνες, ταμπέλες και θερμοσίφωνες στον αέρα. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, δεν αναφέρθηκαν μεγάλες ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και, ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1zhbzkpwspt)

Επεμβάσεις της Πυροσβεστικής

Ένα μεγάλο δέντρο στην οδό Ελιάς κοντά στην πλατεία ξεριζώθηκε και έπεσε στο οδόστρωμα, απαιτώντας την άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνσή του και την απελευθέρωση του δρόμου. Ανάλογο περιστατικό συνέβη και στη Γέφυρα Κούσιου, όπου ένα ξεριζωμένο δέντρο καταπλάκωσε ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Διακοπές ρεύματος

Εκτός από τις πτώσεις δέντρων, σημειώθηκαν και πτώσεις κολώνων της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η μισή πόλη, από τον Αγ. Αντώνιο έως το Εργοχώρι, να μείνει χωρίς ρεύμα. Στην περιοχή κοντά στο παλιό Κτηνιατρείο, ένας πλατάνι έπεσε πάνω σε τέσσερις κολώνες της ΔΕΗ, ενώ στο γυμνάσιο Μακρυχωρίου έπεσαν πέντε δέντρα στην αυλή του σχολείου.

Αντιμετώπιση των ζημιών

Συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας και της ΔΕΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει να δέχεται κλήσεις για την απομάκρυνση δέντρων και μεγάλων κλαδιών, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν σε επαγρύπνηση για τυχόν νέα προβλήματα.