Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο 24χρονοι Έλληνες που είχαν συλληφθεί για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη στις Καλυβές Αποκόρωνα.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, μετά την απολογία τους στην Εισαγγελία Χανίων, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν καταρρεύσει ο νεαρός ναυαγοσώστης, είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με άλλα νεαρά άτομα στη διάρκεια του οποίου ο άτυχος 20χρονος δέχθηκε κλοτσιές και μπουνιές.

Να σημειωθεί ότι είχαν προσαχθεί και τρεις άνδρες από τη Γεωργία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή στον καβγά.

Ζητούν δικαιοσύνη οι συγγενείς του 20χρονου ναυαγοσώστη - Υποστηρίζουν πως ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από 5 άτομα

Συγγενείς του 20χρονου έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του άτυχου νέου. Υποστηρίζουν ότι ήταν υγιέστατος, από μικρό παιδί έπαιζε ποδόσφαιρο και υποβαλλόταν ανά έξι μήνες σε εξετάσεις και πως δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Τονίζουν ακόμα ότι το θύμα ξυλοκοπήθηκε άγρια μέχρι θανάτου από πέντε άτομα.

eis2q4534

Υπόμνημα στον εισαγγελέα

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών, το τοπικό συμβούλιο Καλυβών και η αλβανική κοινότητα Καλυβών αναμένεται να καταθέσει το υπόμνημα στον εισαγγελέα Χανίων που αναφέρει:

«Εμείς οι κάτοικοι και οι φορείς των Καλυβών εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, ενός εργαζόμενου, ο οποίος ήρθε να βιοποριστεί στον τόπο μας και βρήκε τραγικό θάνατο ένεκα επεισοδίου, μπροστά στα μάτια επισκεπτών και ντόπιων.

Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό ζητούμε:

-Την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στην κωμόπολη μας.

-Τη μετεγκατάσταση του ΚΑΕ Αποκορώνου-Σφακίων ή μικτού κλιμακίου της Ελληνικής Αστυνομίας στα πρότυπα των αντίστοιχων κλιμακίων ΕΚΑΒΠυροσβεστικής, στο Μέγαρο Ζομπανάκη, όπου υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές και να αναλάβει ο Δήμος Αποκορώνου τα τυχόν λειτουργικά έξοδα που θα προκύψουν. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκατασταθεί το τραυματισμένο αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας μας.

-Την ενίσχυση του Α.Τ. Αποκορώνου σε ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα.

-Την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου με μοναδικό θέμα την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.