Για βιασμό κατήγγειλε τον πρώην άντρα της αδερφής της και πατέρα έξι παιδιών, μια 43χρονη στα Χανιά, μετά από μεταξύ τους συνεύρεση, η οποία έγινε χωρίς την θέλησή της.

Όπως αναφέρει το zarpanews, τα περιστατικά συνέβησαν το 2021 με την υπόθεση να αναβιώνει την Πέμπτη σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης όπου ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό με πλειοψηφία 6 – 1 (μία ένορκος μειοψήφισε) και μετά από μετατροπή της κατηγορίας του βιασμού σε γενετήσιες πράξεις χωρίς συναίνεση, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή και θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Σημειώνεται από τους 40 μήνες, έχει ήδη εκτίσει τους 11 ως προσωρινά κρατούμενος οπότε δεν θα μείνει στη φυλακή για μεγάλο διάστημα ενώ και η καταγγέλουσα και παθούσα, δήλωσε πως δεν επιθυμεί την καταδίκη του καθώς είναι πατέρας έξι ανήλικων παιδιών από δύο γάμους.

Τα γεγονότα

Αναφορικά με τα πραγματικά περιστατικά, όπως ειπώθηκε στο ακροατήριο του Εφετείου, ο 43χρονος κατηγορούμενος είχε περιστασιακά ερωτικές επαφές με την επίσης 43χρονη αδερφή της πρώην συζύγου του, με την οποία είχαν χωρίσει ενώ είχαν αποκτήσει μία κόρη που όταν συνέβησαν τα γεγονότα το 2021 ήταν 13 ετών.

Ο ίδιος μετά τον χωρισμό είχε προχωρήσει σε δεύτερο γάμο μέσα στον οποίο έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα άλλα 5 παιδιά, ενώ και η πρώην σύζυγος και αδερφή της παθούσας, όταν συνέβησαν τα γεγονότα είχε ήδη ξαναπαντρευτεί και είχε αποκτήσει και άλλο παιδί. Μάλιστα εκείνο το διάστημα η παθούσα φιλοξενούταν στο σπίτι της αδερφής της καθώς και αυτή μόλις είχε χωρίσει και είχε μετακομίσει στα Χανιά από άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Κρυφή σχέση

Η ίδια παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι είχε όντως κρυφή σχέση με τον 43χρονο, με τον οποίο συνευρισκόταν ερωτικά αλλάζοντας αυτοκίνητα και πηγαίνοντας σε διάφορες περιοχές. Παραδέχτηκε ότι ένιωθε ενοχές γι αυτό που έκανε αλλά και ανασφάλεια καθώς είχε ανάγκη για επιβίωση αφού η αδερφή της τη φιλοξενούσε. Αυτές μάλιστα οι ομολογίες της που αφορούσαν δύο θέματα που την εκθέτουν ηθικά, μέτρησαν θετικά στο δικαστήριο το οποίο εκτίμησε την ειλικρίνεια και τον χαρακτήρα της αντίθετα με ό,τι συνέβη με τον κατηγορούμενο.

Θύμα εκβιασμού

Ως προς το μοιραίο βράδυ, εκείνος κατέφτασε με αυτοκίνητο κάτω από το σπίτι της πρώην συζύγου και της κόρης του όπου διέμενε η 43χρονη και της ζήτησε να κατέβει κάτω. Εκείνη, κατέβηκε και βλέποντάς τον ήρεμο, δέχτηκε να συζητήσει μαζί του ωστόσο μετά από λίγο θέλησε να φύγει, κάτι που δεν κατέστη δυνατό. Μέσα στο αυτοκίνητο ακολούθησαν διάφορες ερωτικές πράξεις που περιγράφηκαν αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια στο δικαστήριο, με την παθούσα να υποστηρίζει ότι του έλεγε να σταματήσει χωρίς εκείνος να την ακούσει. Στη συνέχεια όπως είπε υπέκυψε γιατί εκείνος την εκβίαζε ότι θα κάνει κακό στα παιδιά της κάτι που εκείνη δεν μπορούσε να εκτιμήσει αν ήταν σε θέση όντως να πραγματοποιήσει.

Η εισαγγελική πρόταση

«Της μιλά στην προστακτική και ο ίδιος ειναι αυτός που ενεργεί, δεν αναφέρει καμία ενεργητική συμπεριφορά της παθούσας αλλά και καμία παθητική με πρόθεση συμμετοχής.

Άρα η παθούσα βρίσκεται σε στενό χώρο με έναν άνδρα που έχει πιει που έχει μαχαίρι στο ντουλαπάκι που την έχει κλειδώσει.

Ήθελε να αποφύγει το μεγαλύτερο κακό και υπομένει την δική του ενεργητική δραστηριότητα προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα. Απλά παραδόθηκε στις ορέξεις του δράστη χωρίς καμία συναίνεση» ανέφερε, μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην πρότασή της, η οποία ήταν καταδικαστική.

Ο κατηγορούμενος είναι ευφυής αλλάζει θέμα, απαντά σε ό,τι θέλει και ό,τι τον βολεύει. Σήμερα λέει ότι η παθούσα αναγκάστηκε να προβεί σε καταγγελία επειδή όταν γύρισε σπίτι ήταν ξύπνια η αδερφή της και ο σύζυγος και κατάλαβαν τι συνέβη. Αυτό το λέει για πρώτη φορά. Όψιμα φέρνει αυτόν τον ισχυρισμό. Αποδέχεται τις γενετήσιες πράξεις αλλά ισχυρίζεται ότι έχουν γίνει με συναίνεση της παθούσας ενώ εκείνος ο ίδιος της λέει μπες βγες της κατεβάζει το κεφάλι κλπ

Σήμερα μας λέει ότι την έβαλαν να τον καταγγείλει η κόρη του και η πρώην σύζυγος. Όσο για την περιβόητη συγνώμη που μας λέει ότι ζήτησε, εύλογα προκαλεί εντύπωση και πάλι απαντά αλλα αντι άλλων» ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας της έδρας καταλήγοντας ότι «από όλα αυτά προκύπτει με βεβαιότητα ότι τέλεσε την πράξη για την οποία κατηγορείται»

Το Δικαστήριο με πλειοψηφία 6- 1 έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση, καταδικάζοντας τον 43χρονο ενώ η ποινή που επιβλήθηκε ήταν χωρίς αναστολή με αποτέλεσμα ο καταδικασθείς να οδηγηθεί στην φυλακή.