Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Αττική και άλλες περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν από τις πρωινές ώρες και θα παραμείνουν, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέχρι και το τέλος της νέας εβδομάδας. Στην Πάρνηθα, τη Πεντέλη και τον Υμηττό οι περιπολίες πυροσβεστών και εθελοντών είναι διαρκείς ενώ συνεχείς είναι οι πτήσεις drone και αεροπλάνων τύπου PZL ώστε να εντοπιστούν τυχόν εστίες σε πρώτο χρόνο.

Οι άνεμοι κατά τόπους ξεπερνούν τα πέντε μποφόρ, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. Ιδιαίτερη προσοχή έχει ζητηθεί να υπάρχει στους πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ όπου συνήθως παρατηρούνται λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου να πέφτουν σπινθήρες στο έδαφος προκαλώντας πυρκαγιές.

Η τελευταία ενημέρωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι πως τα μελτέμια ήρθαν για να …μείνουν τουλάχιστον έξι ακόμη ημέρες, σύμφωνα με τις εως τώρα μακροπρόθεσμες προβλέψεις.

Ειδικά από αύριο, Σάββατο, στην Αττική τουλάχιστον, οι άνεμοι θα αυξηθούν και ήδη προγραμματίζεται αύξηση των περιπολιών κυρίως στην Ανατολική Αττική, στην περιοχή του Σχοινιά, την Αρτέμιδα καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας.