Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε τρεις περιοχές της Ελλάδος, από τις συνολικά 51 αγροτοδασικές φωτιές, που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με τις 37 να αντιμετωπίζονται άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Από αυτές, οι οκτώ ήταν επικίνδυνες, με τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) να διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Μηνύματα από το 112 σε Κιλκίς, Λάρισα, Πέλλα

Ήχησε το 112 στο Κιλκίς - "Μείνετε σε ετοιμότητα"

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Κιλκίς, καθώς φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 14/06, στην περιοχή Χέρσο, όπου έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χέρσο και στο σημείο έσπευσαν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ μετέβη και ένα ζεύγος καναντέρ.

Για τη μεγάλη φωτιά στο Κιλκίς μήνυμα εστάλη από το 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Χέρσο Κιλκίς Παραμείνετε σε ετοιμότητα Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.
Η φωτιά τέθηκε λίγο πριν τις 19.00 τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.



Φωτιά στη Λάρισα - Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Αγίου Θωμά

Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 16:30  η μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Αγίου Θωμά Λάρισας.

Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, όλα ξεκίνησαν σε χώρο παραπλεύρως του ΤΕΙ Λάρισας, με τη φωτιά να περνάει τον δρόμο και να φτάνει στην πλευρά των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά.

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Αγίου Θωμά (4)
Λάρισα: Φωτιά έξω από το ΤΕΙ στον Άγιο Θωμά

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους του Αγίου Θωμά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την πόλη της Λάρισας.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στον Άγιο Θωμά Λάρισας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς την πόλη της Λάρισας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.


Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αρπάζει φωτιά καθώς έχει καλαμιές απέναντι από τις εργατικές κατοικίες.

Φωτιά στο Ελευθεροχώρι Πέλλας - Εστάλη μήνυμα από το 112

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 14/06, σε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλαςη οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 20.25

Στο σημείο επιχείρησαν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους, προειδοποιώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.


Τρεις πυρκαγιές σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Τρεις φωτιές ξέσπασαν την Παρασκευή σε ισάριθμες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης

Η πρώτη ξέσπασε σ
τον Μελισσουργό του δήμου Βόλβης σε αγροτοδασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Μία ακόμη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στον Λαγκαδά, όπου στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον κινητοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στην περιοχή των Βασιλικών όπου έσπευσαν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και κατάφεραν να την ελέγξουν λίγο μετά τις 18.30.


Φωτιά και στο Ακόντιο Λιβαδειάς

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στο Ακόντιο Λιβαδειάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14.40 και καίει χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα και από αέρος συντρέχουν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

fwtia-livadeia

Η φωτιά για την ώρα δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, όμως υπάρχει φόβος επέκτασης στην κοινότητα Διονύσου του δήμου Ορχομενού.