Για όσους θέλουν να πάνε φέτος σε ένα νησί, αλλά να αποφύγουν το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, υπάρχει λύση! Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορεί κανείς να το επισκεφθεί με το αυτοκίνητο, χωρίς να πάρει φέρι-μποτ. Μια πλωτή γέφυρα συνεχούς ροής ενώνει τη Λευκάδα με την Ακαρνανία. Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, καθώς και η υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου, έχουν διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στο νησί. Ο νέος δρόμος που ενώνει την Αλεξανδρούπολη με την Ηγουμενίτσα, η Εγνατία Οδός, έχει μειώσει δραστικά την απόσταση απ’ όλες τις βόρειες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης, κι έχει κάνει την πρόσβαση στο Ιόνιο πολύ εύκολη και το ταξίδι γρήγορο και ασφαλές. Ομοίως, οι καινούριοι αυτοκινητόδρομοι της Ιόνιας και της Αμβρακίας Οδού έχουν μειώσει σημαντικά το χρόνο ταξιδιού από και προς το Αντίρριο, ενώ συνδέονται και με την Εγνατία.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι στην Ανατολική Αττική (Χάρτες)

Η Λευκάδα αποτελείται από 24 νησιά, διάσπαρτα σε ένα μικρό αρχιπέλαγος. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά, λίγο πάνω από το μέσο της δυτικής ακτογραμμής της ηπειρωτικής Ελλάδας, και είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου. Το τοπίο της Λευκάδας προσφέρει ένα σκηνικό ειδυλλιακό αλλά και τραχύ συνάμα, προσκαλώντας τον επισκέπτη να περιπλανηθεί στην ιστορία των Ιονίων Νήσων, ενώ ταυτόχρονα του δίνει την ικανοποίηση να ανακαλύψει συναρπαστικά μυστικά σε κάθε γωνιά του νησιού. Το εσωτερικό του αρχιπελάγους στη Λευκάδα θεωρείται από τους ειδικούς ως μια από τις καλύτερες θάλασσες για ναυσιπλοΐα στον κόσμο.

Οι εκπληκτικές παραλίες που θα συναντήσετε στη Λευκάδα

Στη Λευκάδα θα συναντήσετε εκπληκτικές παραλίες. Η Αμμόγλωσσα βρίσκεται δεξιά από το φάρο, απέναντι από το κάστρο της Αγίας Μαύρας. Έχει λευκή άμμο, γαλάζια νερά και προσφέρεται για οικογένειες με παιδιά. Μια παραλία με καθαρά νερά, που την προτιμούν κυρίως οι ντόπιοι, και η οποία βρίσκεται απέναντι από την πλωτή γέφυρα στην είσοδο του νησιού, πίσω από το κτίριο του ΤΑΟΛ. Η Γύρα είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία για τους ντόπιους λόγω της εγγύτητάς της στην πόλη της Λευκάδας, ιδανική και για οικογένειες με μικρά παιδιά, μιας και σπάνια την πιάνει το κύμα.

Αϊ-Γιάννης και Μύλοι: Πρόκειται για τις πλέον ενδεδειγμένες παραλίες για τους λάτρεις του kitesurfing και του windsurfing λόγω των ισχυρών θερμικών ανέμων που πνέουν εδώ. Βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη της Λευκάδας, διαθέτουν καθαρά γαλαζοπράσινα νερά και καλύπτουν μια έκταση 4,5 χιλιομέτρων.

Πευκούλια: Μεγάλη αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά και πευκοδάσος που φθάνει μέχρι την άμμο. Τα υπέροχα τιρκουάζ νερά και το ειδυλλιακό περιβάλλον την καθιστούν ιδανική για ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας. Διαθέτει εύκολη πρόσβαση, είναι εν μέρει οργανωμένη, απαλλαγμένη από την κοσμοσυρροή που επικρατεί σε άλλες δημοφιλείς παραλίες την περίοδο της καλοκαιρινής αιχμής, ενώ μετά το μεγάλο βράχο είναι περιοχή γυμνιστών.

Πόρτο Κατσίκι: Μια λευκή λωρίδα αμμουδιάς μπροστά από τον εντυπωσιακό λευκό βράχο. Η εικόνα είναι γνωστή στους περισσότερους, καθώς έχει βραβευτεί ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και την έχουμε δει σε άπειρες τουριστικές καμπάνιες. Πρόκειται για την πλέον εντυπωσιακή παραλία της Λευκάδας, με ανεπανάληπτο φυσικό τοπίο. Ακολουθήστε τον κατηφορικό δρόμο με τα εκατό σκαλοπάτια, που ξεκινούν από το χώρο του πάρκινγκ (ο οποίος είναι γεμάτος καντίνες). Επίσης, μπορείτε να φτάσετε στην παραλία με καΐκι από το Νυδρί και τη Βασιλική. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ακόμη και από τους δεινούς κολυμβητές, όταν έχει κύμα.

Νυδρί: Πρόκειται για την ομώνυμη παραλία στο γνωστό κοσμοπολίτικο θέρετρο. Είναι απάνεμη, οργανωμένη και έχει θέα στον Σκορπιό, τη Μαδουρή και τη Σπάρτη.