Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία από τον 37χρονο θείο της.

Σημειώνεται πως ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής κρίθηκε προφυλακιστέος. Μάλιστα, η απολογία του δεν διέφερε πολύ από την κατάθεσή του, στην οποία ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς έπεισε το παιδί να τον ακολουθήσει στη βόλτα, πώς επιχείρησε να το βιάσει και πώς τελικά το σκότωσε.

Την ώρα που ο 37χρονος προφυλακισμένος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής περιμένει να μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών αύριο Κυριακή, η μικρή κοινωνία στο μικρό χωριό του Πύργου παραμένει σοκαρισμένη και θυμωμένη.

Διαβάστε ακόμα: Πυροβολισμοί στον Πειραιά: ''Τους εκδικήθηκα για τη δολοφονία θείου μου'', λέει ο δράστης - Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

Υπενθυμίζεται πως δράστης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό 14χρονης, είχε καταδικαστεί, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d217abe0r6tl)

Δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία: ''Αυτός εάν το παίξει καλό παιδάκι στη φυλακή, θα είναι έξω''

Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου μίλησε το πρωί της Κυριακής στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις ποινές.

«Προφανώς είχε χορηγηθεί αναστολή με όρους. Οι επαπειλούμενες ποινές ελέγχονται από κανονισμούς της ΕΕ. Ο κανονισμός είναι ένα νομικό προϊόν που καθορίζει τις ανώτατες ποινές. Έχουμε εξαντλήσει τα όρια των ποινών που επιτρέπει η ΕΕ. Δεν θέλω να πιστέψω πως ο Άρειος Πάγος κινήθηκε τώρα λόγω της δημοσιότητας. Υπάρχουν κάποια αδικήματα που δεν επιτρέπεται η αναστολή, και πλέον έχει ενταχθεί και αυτό το αδιανόητο κακούργημα. Εάν του επιβληθούν ισόβια, το πιθανό είναι να είναι έξω σε 20 χρόνια. Έχουμε το σύστημα της επανόρθωσης στον δυτικό κόσμο, και δίνονται ευκαιρίες. Όταν εκτίσει μέρος της ποινής θα εξεταστεί αν πληροί τις προϋποθέσεις μεταμέλειας» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχολίασε: «Αυτός εάν το παίξει καλό παιδάκι στη φυλακή, θα είναι έξω. Εάν παίρναμε το πλαίσιο των 20 χρόνων και το κάνουμε 35 χρόνια, δεν είχε πρόβλημα η ΕΕ. Θα πρέπει να αλλάξουμε το όριο των 20 ετών».