Έντονο καταγράφεται, το πρώτο διάστημα και του φετινού καλοκαιριού, το φαινόμενο παρουσίας κατσαρίδων, όπως άλλωστε είχε συμβεί και τα δύο περασμένα καλοκαίρια στη Λάρισα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πληθυσμός τους είναι μεγάλος και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν προηγήθηκαν έντονοι χειμώνες. Το φαινόμενο, όμως, φέτος ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο λόγω και των πλημμυρών στην περιοχή πριν από λίγους μήνες.

Το κύριο χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως οι κατσαρίδες εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς το γεγονός πως πρόκειται για ένα είδος με φτερά τούς επιτρέπει να μετακινούνται πιο γρήγορα.

Την ίδια ώρα, πάντως, η ΔΕΥΑΛ συνεχίζει τους ψεκασμούς σε σημεία με σχάρες, αμέσως μετά τις ειδοποιήσεις πολιτών. Για να υπάρχει ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός δράσεων, τόσο της ΔΕΥΑΛ όσο και των πολιτών, με ψεκασμούς στα σπίτια. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, αντιδήμαρχο Λαρισαίων Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο, τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες η δημοτική επιχείρηση δέχτηκε περίπου 120 τηλεφωνήματα. Μέσω εταιρείας που ανέλαβε το έργο με διαγωνισμό, γίνεται ο ψεκασμός εντός των σχαρών. Τονίζει δε ότι: «Η Λάρισα έχει 8.500 σχάρες. Δεν μπορούν να γίνουν όλες ταυτόχρονα. Όταν όμως κάποιος πολίτης τηλεφωνεί, μας δίνει τα στοιχεία της περιοχής και πάει το συνεργείο να κάνει τον ψεκασμό».

Ο κ. Αργυρόπουλος, ωστόσο, επισημαίνει πως, για να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει σχεδόν την ίδια περίοδο να γίνει και ο ψεκασμός στη σχάρα, αλλά και η απεντόμωση στα σπίτια ή στα καταστήματα των πολιτών.