Νέα σελίδα στις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του Αμερικανού αστυνομικού Έρικ Κάλιμπετ στην Αμοργό, καθώς σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει έρευνες ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ομάδας «Anubis K9».

Σήμερα ο χειριστής και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος αναμένεται να ξεκινήσουν τις έρευνες στο νησί σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ίχνη του αγνοούμενου επί έξι ημέρες, Αμερικανού αστυνομικού. Αύριο Τρίτη, συμπληρώνεται μια εβδομάδα από την στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του άνδρα ο οποίος βγήκε για πεζοπορία και έκτοτε εξαφανίστηκε.

«Οι αρχές εάν και τις πρώτες ημέρες κινητοποιήθηκαν, σταδιακά η ένταση των ερευνών μειώθηκε» δηλώνει στα Parapolitika.gr ο φίλος του εξαφανισμένου Σταύρος Σαντοριναίος. «Δυστυχώς, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο εύρος στο νησί της Αμοργού που πρέπει να ερευνηθεί και αυτό παλεύουμε τις τελευταίες ημέρες με τη βοήθεια μόνο των τοπικών αρχών αλλά και εθελοντικών ομάδων», υποστηρίζει ο κ. Σαντοριναίος.

Ο Έρικ Κάλιμπετ είχε έρθει στην Αμοργό για διακοπές, ήταν λάτρης της πεζοπορίας και είχε ξεκινήσει για μια διαδρομή τεσσάρων ωρών από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς την περιοχή Κατάπολα. Τα ίχνη του όμως χάθηκαν μυστηριωδώς και οι άνθρωποι που συνεχίζουν να τον αναζητούν, δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Η παρουσία του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της «Anubis K9», ενδεχομένως να δώσει ένα τέλος στο θρίλερ. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που είχε εντοπίσει τον αγνοούμενο Μπάμπη στο Μεσολόγγι, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από έναν κρεοπώλη και η σορός του είχε εγκαταλειφθεί σε μια συστάδα καλαμιών. Η ίδια ομάδα έχει καταφέρει να βγάλει εις πέρας μια σειρά από σοβαρές περιπτώσεις εξαφανίσεων ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα και οι συγγενείς του αγνοούμενου αστυνομικού ευελπιστούν πως η παρουσία τους στο νησί θα δώσει νέα πνοή στις έρευνες.

Ως προς τις έρευνες των αρχών στην Αμοργό, αυτές έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού περιθωρίου και πλέον μόνο ντόπιοι εθελοντές διασώστες και οι λιγοστοί αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν τα μονοπάτια που πιστεύεται πως ακολούθησε ο αγνοούμενος αστυνομικός.