«Όποιοι είναι μη ειλικρινείς φορολογούμενοι και ''κλέβουν'' την εφορία θα μπουν στο τεκμήριο να πληρώσουν το κάτι παραπάνω που τους αναλογεί, γιατί αυτοί ξέρουν σίγουρα ότι δεν θα υποστούν έλεγχο. Επί της ουσίας το νομοσχέδιο ενισχύει τη μεγάλη φοροδιαφυγή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), κος Δημήτρης Βερβεσός, αναφορικά με τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ελευθέρων επαγγελματιών.

Ακόμη, ο πρόεδρος ΔΣΑ ανέφερε: «Δεν έχω καταλάβει να έχει πάρει κάποιο μήνυμα ο κ. Πρωθυπουργός ή ο κ. υπουργός. Ο νόμος δεν χρειάζεται διορθωτικές παρεμβάσεις, θέλει από την αρχή κατάργηση και αναδιαπραγμάτευση».

Ο Δημήτρης Βερβεσός στον  Γιάννη Αργυρό "Πρωινές Ιστορίες" 17-06-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου ΔΣΑ στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ελευθέρων επαγγελματιών:

Δ.ΒΕΡΒΕΣΟΣ: Το αίτημα της σημερινής συγκέντρωσης είναι η ακύρωση του φορολογικού τρομοκρατικού νομοσχεδίου του κ. Χατζηδάκη και της κυβέρνησης.

Δ.ΒΕΡΒΕΣΟΣ: Όποιοι είναι μη ειλικρινείς φορολογούμενοι και κλέβουν την εφορία θα μπουν στο τεκμήριο να πληρώσουν το κάτι παραπάνω που τους αναλογεί γιατί αυτοί ξέρουν σίγουρα ότι δεν θα υποστούν έλεγχο. Επί της ουσίας το νομοσχέδιο ενισχύει τη μεγάλη φοροδιαφυγή.

Δ.ΒΕΡΒΕΣΟΣ: Δεν έχω καταλάβει να έχει πάρει κάποιο μήνυμα ο κ. Πρωθυπουργός ή ο κ. υπουργός. Ο νόμος δεν χρειάζεται διορθωτικές παρεμβάσεις, θέλει από την αρχή κατάργηση και αναδιαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση προφανώς δεν κατάλαβε ότι από το 44% των ελεύθερων επαγγελματιών που την ψήφισε την προηγούμενη φορά τώρα την ψήφισε μόνο το 28%.