Το δημαρχείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους ο νέος υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και ο υφυπουργός για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη.

Όπως αναφέρει το voria.gr κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος τους παρουσίασε τα προβλήματα που έχει η πόλη και τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Μάλιστα ο κ. Αγγελούδης έθεσε εκ νέου σε κυβερνητικό επίπεδο το θέμα της σχολικής στέγης, ζητώντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, 25 εκατ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα με τα λυόμενα σχολεία του δήμου. Επίσης στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το θέμα των συνεπειών στην κυκλοφορία από τις εργασίες του Flyover.

«Συζητήσαμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Αναφερθήκαμε στο θέμα της λείανσης των συνεπειών από τον Flyover και πώς μπορούμε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να γίνει πιο εύκολη η ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης μέχρι ότου ολοκληρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Λιβάνιος αναφερόμενος στο θέμα της σχολικής στέγης τόνισε ότι αναζητείται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών «τρόπος χρηματοδότησης τουλάχιστον των άμεσων κατεπειγουσών αναγκών ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τους μαθητές».

Ο υπουργός έκανε αναφορά και στο θέμα της χρηματοδότησης του δήμου για την αποκομιδή των απορριμμάτων τις νυχτερινές ώρες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το 50% της αποκομιδής γίνεται βραδινές ώρες.

Δηλώσεις Λιβάνιου μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγγελούδης μετά τη συνάντηση χαρακτήρισε φίλο και συμπαραστάτη τον κ. Λιβάνιο ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Γκιουλέκα. «Η συζήτηση, όπως αντιλαμβάνεστε, περιελάμβανε μόνο τα προβλήματα της πόλης τα οποία προκαλούνται από τη δύσκολη καθημερινότητα που έχουμε λόγω της εκτέλεσης ενός απαραίτητου έργου το οποίο έχει τις γνωστές αβελτηρίες στο κυκλοφοριακό της πόλης», σημείωσε ο δήμαρχος.

Για το μεγάλο, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα της σχολικής στέγης, ο κ. Αγγελούδης υπογράμμισε ότι είναι ένα θέμα το οποίο καλείται να βρει άμεσες απαντήσεις στο επόμενο διάστημα.

«Θα είμαστε σε επικοινωνία γι' αυτό μέχρι να δούμε πως θα ξεκινήσουμε τις παρεμβάσεις μας τουλάχιστον σε αυτές τις σχολικές στέγες όπου είναι η ανάγκη άμεση και απαραίτητη», τόνισε ο κ. Αγγελούδης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσέφερε αναμνηστικά δώρα τόσο στον υπουργό κ. Λιβάνιο όσο και στον υφυπουργό κ. Γκιουλέκα.

Δηλώσεις δημάρχου Θεσσαλονίκης μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΣ