Λίγες ώρες μετά την έξοδό του, από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και τις δηλώσεις που έκανε μπροστά στις κάμερες, η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Απόστολο Λύτρα παραμένει στην κορυφή της επικαιρότητας.

Στην κατάθεσή της, η Σοφία Πολυζωγοπούλου περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε από τον Απόστολο Λύτρα, μέσα στο αυτοκίνητο που βρίσκονταν.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη σε νοσοκομείο. Αρχικά, τόσο η ίδια όσο και ο Απόστολος Λύτρας, υποστήριζαν πως τα χτυπήματα είχαν προέλθει από πτώση.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της ιδιωτικής κλινικής που επικαλείται το Mega:

«Στην αρχή όταν μπήκαν στην κλινική δεν καταλάβαμε ποιοι ήταν. Η γυναίκα ήταν εμφανώς καταβεβλημένη και την βάλαμε να καθίσει σε αμαξίδιο. Η γυναίκα είχε χτυπήσει στη γλώσσα και στο στόμα και ήταν αδύνατον να μιλήσει. Ο δικηγόρος ήταν εκεί για να την βοηθά με την επικοινωνία έως ότου ο γιατρός του ζήτησε να βγει έξω από τον θάλαμο, κάτι που συχνά ζητούν οι γιατροί από τους συνοδούς».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22c9vnx7npl)

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μιλάει για τα όσα προηγήθηκαν και η υπόθεση περνά στα χέρια της αστυνομίας.

«Μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα «βοήθεια» και τον παρακαλούσα να σταματήσει. Ήμουν γεμάτη αίματα στο πρόσωπο τα οποία κατάπινα και πνιγόμουν. Έχανα τις αισθήσεις μου. Τότε σταμάτησε», περιέγραψε στην κατάθεσή της η σύζυγος του ποινικολόγου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22d3z6pzpi9)

Κλειδί για τις εξελίξεις που ακολούθησαν, η επιμονή του γιατρού που εξέτασε πρώτος την Σοφία Πολυζωγοπούλου. 

Το ζευγάρι στο πρόσφατο παρελθόν είχε δώσει κοινές συνεντεύξεις και έδειχνε ευτυχισμένο. Είχαν αποκτήσει μια κόρη που σήμερα είναι 9 ετών. Ο Απόστολος Λύτρας είχε άλλα 2 παιδιά από τον πρώτο του γάμο.

Το πρωί, ο Απόστολος Λύτρας παραδέχτηκε τον ξυλοδαρμό και δήλωσε ότι θα ζητήσει βοήθεια για να θεραπευτεί. Νωρίτερα είχαν καταθέσει η πρώην σύζυγος, ο κουμπάρος του και μια από τις κόρες του κατηγορούμενου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22bxc4dukpl)

Η παρέμβαση του Άρειου Πάγου

Η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν το μεσημέρι κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας και να μην προφυλακιστεί.

Το θέμα κυριαρχεί, οι αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο διαδέχονται η μία την άλλη και ο Απόστολος Λύτρας που χειρίστηκε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από δύσκολες και πολυσυζητημένες υποθέσεις, προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22boxrr1xy9)