Το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία γιατρού που την εξέτασε σε ιδιωτική κλινική, όταν την πήγε ο σύζυγός της βαριά χτυπημένη υποστηρίζοντας πως έπεσε από τη σκάλα.

Διαβάστε ακόμα: Απόστολος Λύτρας: Όλα όσα έγιναν πριν και μετά τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του από τον ίδιο - Η περιγραφή της 37χρονης & η παραδοχή του δικηγόρου

Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου - Η συγκλονιστική κατάθεση

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση τους τελευταίους έξι μήνες. Όπως κατέθεσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου, είχε ζητήσει από τον Απόστολο Λύτρα να χωρίσουν ήδη από τον Οκτώβριο. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έκαναν κάποιες προσπάθειες να είναι και πάλι μαζί. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας γευμάτισαν μαζί το βράδυ του Σαββάτου σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη. Ο Απόστολος Λύτρας, βλέποντας τη σύζυγό του να κοιτάζει το κινητό της, φέρεται να εξοργίστηκε και της ζήτησε να φύγουν. Μέσα στο αυτοκίνητο άρχισε ο εφιάλτης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, όπως η ίδια φέρεται να έχει περιγράψει στην κατάθεσή της.

«Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα “βοήθεια” και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι», κατέθεσε η 37χρονη δικηγόρος και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε […]».

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος δικηγόρος την οδήγησε στο σπίτι τους: «Ζαλιζόμουν πολύ και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Μου είπε να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα και εγώ τον παρακαλούσα να με πάει σε ένα νοσοκομείο. Εγώ του είπα ότι, αν με πάει στο νοσοκομείο, δεν θα πω ότι με χτύπησε, αλλά ότι έπεσα μόνη μου. Πράγματι, μου είπε να κάνω ένα μπάνιο και να αλλάξω ρούχα και με πήγε στην Ευρωκλινική».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22g3imnk3ld)

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Γιατί δεν έδωσε κατευθείαν κατάθεση και ζήτησε κουμπί πανικού

Σύμφωνα με την ίδια, μόλις μπήκε στα Επείγοντα ενημέρωσε τη νοσοκόμα ότι την είχε χτυπήσει ο σύζυγός της, ενώ το ίδιο επιβεβαίωσε και στον γιατρό που την εξέτασε. «Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα, της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι τον φοβάμαι, και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την Αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε. Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Όταν έφτασε ο αστυνομικός, επειδή δεν ήθελα να καταλάβει κάτι ο άνδρας μου και να φύγει και δεν ήξερα αν εκείνη τη στιγμή έπρεπε να τον εμπιστευθώ -κυρίως δεν ήθελα να φύγει, γιατί δεν είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου για το τι είχε συμβεί, γιατί κρατούσε την κόρη μου-, είπα στον αστυνομικό ότι είμαι δικηγόρος και δεν ήθελα να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή, αλλά του είπα να πάρει την κατάθεση του γιατρού. Ενώ εγώ θα πήγαινα να εξεταστώ από ιατροδικαστή. […] Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού, έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, όταν ο γιατρός την ενημέρωσε ότι οι αστυνομικοί πήραν τον σύζυγό της, «εγώ υπέγραψα τις πρωινές ώρες, για να φύγω από την κλινική, ενώ είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου και μια φίλη μου. Οι συστάσεις των γιατρών της κλινικής ήταν να παραμείνω εκεί».

Σημειώνεται ότι η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα μετέβη το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι της 37χρονης δικηγόρου στον Γέρακα και η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζήτησε αστυνομική προστασία για την ασφάλειά της.


Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»