Τις προβλέψεις και την φημολογία σχετικά με το πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2024 σχολίασε ο έμπειρος αναλυτής και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, Στράτος Στρατηγάκης. Όπως εξήγησε, προς το παρόν δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για να γίνει οποιαδήποτε ακριβής πρόβλεψη και χαρακτήρισε τις τρέχουσες συζητήσεις ως «επιπέδου καφενείου».

«Φέτος περιμένουμε πτώση γιατί τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από ό,τι πέρυσι, όπως η φυσική που έφερε θύελλα. Περιμένουμε πως θα υπάρχει πτώση στις βάσεις, ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να την ποσοτικοποιήσουμε να πούμε είναι 100, 200, 300 μόρια γιατί δεν έχουμε κανένα αριθμητικό στοιχείο. Οπότε αυτά που διαβάζετε και ακούτε είναι συζητήσεις επιπέδου καφενείου. Δεν έχω κανένα στοιχείο και επειδή είμαι μαθηματικός μιλάω πάντα με στοιχεία», δήλωσε ο κ. Στρατηγάκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22wtebhvp69)

Η επιλογή σπουδών είναι το σημαντικότερο

Συνεχίζοντας, ο κ. Στρατηγάκης υπογράμμισε ότι οι μαθητές δεν πρέπει να ανησυχούν υπερβολικά για τις βάσεις σε αυτή τη φάση. «Εκείνο που έχει σημασία είναι να μην ασχολούνται αυτή τη στιγμή με τις βάσεις. Πρέπει να επιλέξουν τις σπουδές τους. Δεν επιλέγουν επάγγελμα, αλλά σπουδές και οι σπουδές μπορούν να οδηγήσουν σε πολλά επαγγέλματα», ανέφερε.