Αντίγραφο της δικογραφίας ζήτησαν και έλαβαν οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου προκειμένου να ενημερωθούν για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο πελάτης τους, μετά τις καταγγελίες και την έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας ήρθε μαζί με τη μητέρα του στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας νωρίτερα σήμερα το πρωί και, αφού κάθισε για λίγη ώρα στα γραφεία της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έλαβε γνώση της δικογραφίας και μέσα σε διάστημα 15 ημερών θα πρέπει να έχει προετοιμάσει την απολογία του.

Οι δηλώσεις του Πολυχρονόπουλου

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22zkvh4ygi9)

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Κώστα Πολυχρονόπουλου, δεν πρόκειται για ογκώδη δικογραφία σε σχέση με τα αδικήματα για τα οποία ελέγχεται, με τον ίδιο να δηλώνει αθώος.

pol_gada1
pol_gada

Υπενθυμίζεται πως ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» κατηγορείται πως έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια χρήματα από τους λογαριασμούς στους οποίους κατέθεταν χρήματα πολίτες προκειμένου να βοηθήσουν το έργο του προς τους απόρους.

Από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών διαπιστώθηκε πως ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας είχε επισκεφτεί μόνο ένα κατάστημα τυχερών παιχνιδιών τουλάχιστον 1.000 φορές τα τελευταία χρόνια.

Σε μια στοιχηματική εταιρεία φέρεται να είχε ποντάρει μισό εκατομμύριο ευρώ από χρήματα που είχαν κατατεθεί σε λογαριασμούς της μητέρας του αλλά και άλλων συγγενικών του προσώπων, από τα οποία φέρεται να έχασε τουλάχιστον 180.000 ευρώ. Επίσης, σε μια δεύτερη εταιρεία στοιχημάτων φέρεται να είχε ποντάρει 200.000 ευρώ, πάλι μέσω λογαριασμών συγγενικών του προσώπων αλλά και λογαριασμό μεταφοράς χρημάτων «paypal».