Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της και γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, το βράδυ του Σαββάτου 15/06.

*Διαβάστε εδώ: Κυριακή Γρίβα: Ξεσπά ο πατέρας της για την υπόθεση Λύτρα - "Αυτός θα δικάσει τον δολοφόνο της κόρης μου;"

Ο Απόστολος Λύτρας, που χθες παραδέχθηκε ενώπιον των Αρχών τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, είχε αναλάβει στο παρελθόν πολύκροτες υποθέσεις θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, έχει υπερασπιστεί ουκ ολίγες φορές θύματα έμφυλης βίας, ζητώντας μάλιστα, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους θύτες.

«Για να μη φτάνουμε συνέχεια σε τέτοια σημεία, θα πρέπει οι ποινές κατ' αρχάς για την ενδοοικογενειακή βία να γίνουν βαρύτερες», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.


Απόστολος Λύτρας: Οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας που είχε αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος

Όπως υπενθύμισε το Mega, ο ίδιος τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε αναλάβει την υπόθεση 50χρονης στην Κομοτηνή, την οποία ο σύζυγός της περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά.

«Ούτε οι Ταλιμπάν δεν έχουν τέτοιο μένος με τις γυναίκες. Κάποιος ο οποίος κακοποιεί τη σύντροφό του ή τη σύζυγό του είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα προβεί και σε κάτι άλλο», είχε δηλώσει για την περίπτωση.

«Έχω βαρεθεί σε τέτοιες περιπτώσεις να λέμε ότι μια γυναίκα μόνη της πάει και κάνει καταγγελία ότι δήθεν τη χτύπησαν, δήθεν τη βίασαν, δήθεν το ένα, δήθεν το άλλο. Πραγματικά σας το λέω, ντροπή», είχε πει σε άλλη δήλωσή του τον Ιούλιο του 2022, όταν είχε αναλάβει την υπόθεση της συντρόφου του Θέμη Αδαμαντίδη, που τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό.

Μια άλλη μεγάλη υπόθεση που είχε αναλάβει και η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο ήταν εκείνη της 48χρονης Νεκταρίας Μαράκη από την Ιεράπετρα, που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στα τέλη του Οκτωβρίου του 2021.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22g5md7r8gp)


Κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ο Λύτρας - Ζήτησε συγγνώμη

Πλέον ο Απόστολος Λύτρας κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εις βάρος της συζύγου του, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση προσέγγισης του θύματος.

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας, προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας «μεταμέλεια γι' αυτή την αδιανόητη πράξη».

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Λύτρας, ενώπιον της ανακρίτριας ομολόγησε την πράξη του και «ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου, που την υπεραγαπάω, από τις κόρες μου και από όλους».

Ο ποινικολόγος ανέφερε πως σκοπεύει να αναζητήσει τις ψυχολογικές αιτίες της πράξης του, καθώς και τρόπους να θεραπευτεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22zeziyb9ax)