Σήμερα Τρίτη, 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) εξετάστηκαν στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών, ενώ αύριο Τετάρτη, θα συνεχιστούν οι Πανελλαδικές με τα Γερμανικά και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στο Ελεύθερο (Πέμπτη 20 Ιουνίου) και το Γραμμικό Σχέδιο.

Δείτε τα θέματα για το μάθημα Αγγλικά, ΕΔΩ

Η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου με την εξέταση του μαθήματος «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία».

Τη δεύτερη εβδομάδα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα:

  • Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (Τρίτη 25 Ιουνίου),
  • Γαλλικά (Τετάρτη 26 Ιουνίου),
  • Ισπανικά (Πέμπτη 27 Ιουνίου) και
  • Ιταλικά (Παρασκευή 28 Ιουνίου).
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 (Γερμανικά, Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά).
Για το μάθημα των Αγγλικών, με ώρα εξέτασης 12:00, θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 11:30.
Για το μάθημα Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία με ώρα εξέτασης 11:30, το πέρας προσέλευσης έχει οριστεί στις 11:00.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών είναι τρεις (3) ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες. Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4΄ έως 6΄ λεπτά ανά υποψήφιο, ενώ για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες και 30΄ λεπτά.

Εν τω μεταξύ, από χθες, Δευτέρα 17 Ιουνίου και μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 θα διεξάγονται οι Υγειονομικές Εξετάσεις και Πρακτικές Δοκιμασίες των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.


Αναμένοντας τις βαθμολογίες

Τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να γίνουν γνωστές οι βαθμολογίες των υποψηφίων, οι οποίες πιθανότατα θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα των βάσεων εισαγωγής για τη φετινή χρονιά.

Η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Ενημέρωση μέσω SMS

Από τη Δευτέρα (17/06) είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο, προκειμένου να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, καθώς επίσης και για τα τελικά τους αποτελέσματα εισαγωγής.

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2024, όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr, προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (SMS) αρχικά για τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και στη συνέχεια για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και συγκεκριμένα με τα κάτωθι:

  • οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου
  • το αρχικό γράμμα από το επώνυμο
  • το όνομα
  • το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες
  • καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου).

Εν συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Η ενημέρωση μέσω SMS λειτουργεί συμπληρωματικά με τους υπόλοιπους τρόπους ενημέρωσης των υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα και από την online εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr (πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες), αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.