Δύο 24ωρα μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της, γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα, η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου μίλησε μέσω μηνυμάτων στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Όπως αρχικά ανέφερε η 37χρονη ποινικολόγος: «Δεν φοβάμαι. Ο φόβος μου άρχισε και σταμάτησε το βράδυ του Σαββάτου», αναφερόμενη στο βράδυ που η ίδια δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει στην κατάθεσή της η ίδια ήταν αποφασισμένη από την πρώτη στιγμή να μιλήσει για τον ξυλοδαρμό της, παρά το γεγονός ότι είχε πει στον σύζυγό της ότι δε θα μιλήσει, αν την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Τελικά τα κατάφερε, μεταφέροντας σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τον εφιάλτη, που είχε ζήσει. Όπως είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της: «Αμέσως μόλις είπα στον γιατρό τι είχε συμβεί, έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του. Όταν έφτασε η αστυνομία ο σύζυγός μου έδωσε το κινητό μου στον γιατρό, ο οποίος μου το έδωσε και έτσι έβγαλα φωτογραφίες με το δικό μου κινητό τις οποίες θα τυπώσω και θα σας τις προσκομίσω».

Κάπως έτσι, λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d235x9k0zwgx)

«Είμαι χάλια και ψυχολογικά και σωματικά»

Ο Απόστολος Λύτρας, που στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί νομικά πολλές υποθέσεις γυναικείας κακοποίησης, ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε πρόθυμος να ζητήσει ψυχολογική βοήθεια. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη και ανάκρισή του, ο 52χρονος δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η δημοσιογράφος του Star, Άννα Σταματιάδου, επικοινώνησε με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού και οι δηλώσεις του 37χρονου θύματος μεταδόθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 17/06/2024.

Σοφία Πολυζωγοπούλου

Δείτε επίσης - Αλέξης Κούγιας για Απόστολο Λύτρα: Γιατί αφέθηκε ελεύθερος - "Υπερβολική η δίωξη για κακούργημα" (Βίντεο)


«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους»

«Είμαι χάλια και ψυχολογικά και σωματικά. Προσπαθώ να διαφυλάξω την ψυχική μου και σωματική μου υγεία. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Δεν είμαι καλά, πώς να είμαι καλά; Δεν γινόταν άλλο…», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Ίσως ενδιαφέρει - Απόστολος Λύτρας: Τι έλεγε όταν υπερασπιζόταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας - "Ούτε οι Ταλιμπάν δεν έχουν τέτοιο μένος με τις γυναίκες" (Βίντεο)


Δυσκολευόταν να μιλήσει και έκλαιγε

«Άκουσα μια σοκαρισμένη, συντετριμμένη και κομματιασμένη γυναίκα, έτσι είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου, η σύζυγος του Απόστολου ΛύτραΔυσκολευόταν να μιλήσει και έκλαιγε», επισήμανε από την πλευρά της η Άννα Σταματιάδου για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το θύμα.


«Ούρλιαζα για βοήθεια»

Μια νέα σοκαριστική αποκάλυψη για την άγρια επίθεση που δέχτηκε από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα, έκανε νωρίτερα η Σοφία Πολυζωγοπούλου στην κατάθεσή της. Όπως ανέφερε η εκπομπή «Το πρωινό», κατά τη διάρκεια του βίαιου ξυλοδαρμού στο αυτοκίνητο του γνωστού ποινικολόγου, ο Απόστολος Λύτρας πρόλαβε και πήρε το κινητό της γυναίκας του, όταν εκείνη του είπε πως θα καλέσει σε βοήθεια. Στη συνέχεια ο Απόστολος Λύτρας συνέχισε να τη χτυπάει με μανία, πριν τη μεταφέρει σε κλινική στην περιοχή της Ομόνοιας.

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ είναι ακόμη φοβισμένη, καθώς φέρεται να ζήτησε την παρουσία περιπολικού έξω από το σπίτι της και για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στην κατάθεσή της η 37χρονη δικηγόρος περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε από τον σύζυγό της μέσα στο αυτοκίνητο όπου βρίσκονταν. Η ίδια εξηγεί ότι έπεισε τον κακοποιητή της να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο λέγοντάς του ότι θα πει στους γιατρούς πως έπεσε από τις σκάλες.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της ιδιωτικής κλινικής όπου μεταφέρθηκε: «Στην αρχή, όταν μπήκαν στην κλινική, δεν καταλάβαμε ποιοι ήταν. Η γυναίκα ήταν εμφανώς καταβεβλημένη και τη βάλαμε να καθίσει σε αμαξίδιο. Η γυναίκα είχε χτυπήσει στη γλώσσα και στο στόμα και ήταν αδύνατον να μιλήσει. Ο δικηγόρος ήταν εκεί για να τη βοηθά με την επικοινωνία, έως ότου ο γιατρός τού ζήτησε να βγει έξω από τον θάλαμο, κάτι που συχνά ζητούν οι γιατροί από τους συνοδούς».

Διαβάστε ακόμα: Σοφία Πολυζωγοπούλου κατά Απόστολου Λύτρα: "Ο εφιάλτης μου ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο" - Ολόκληρη η συγκλονιστική κατάθεσή της


«Όταν πήρα το κουμπί πανικού του συναγερμού, με πρόλαβε και το πήρε»

Η κατάθεση της γυναίκας είναι συγκλονιστική: «Γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε, πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου, στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με τη μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε, αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί.

Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση, σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου, που είχε χώρο, σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο, έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα ''βοήθεια'' και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι.

Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα, με όσες δυνάμεις είχα, γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη, του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο, προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην Αστυνομία, με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22xqho6e9bt)

Το «δεν γινόταν άλλο» της συζύγου του για τον άγριο ξυλοδαρμό της

«Είμαι χάλια και ψυχολογικά και σωματικά, δεν είμαι καλά, πώς να είμαι καλά;», ήταν τα πρώτα λόγια της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο Απόστολος Λύτρας, που στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί νομικά πολλές υποθέσεις γυναικείας κακοποίησης, ομολόγησε την πράξη του και εμφανίστηκε πρόθυμος να ζητήσει ψυχολογική βοήθεια. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη και ανάκρισή του, ο 52χρονος δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, κάνοντας τις πρώτες της δηλώσεις στο Star, «έσπασε»: «Είμαι χάλια και ψυχολογικά και σωματικά. Προσπαθώ να διαφυλάξω την ψυχική μου και σωματική μου υγεία. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Δεν είμαι καλά, πώς να είμαι καλά; Δεν γινόταν άλλο…».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22ggi8ht9rt)

Γιατί δεν έδωσε κατευθείαν κατάθεση και ζήτησε κουμπί πανικού

Σύμφωνα με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, μόλις μπήκε στα Επείγοντα, ενημέρωσε τη νοσοκόμα ότι την είχε χτυπήσει ο σύζυγός της, ενώ το ίδιο επιβεβαίωσε και στον γιατρό που την εξέτασε. «Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα, της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι τον φοβάμαι, και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την Αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε. Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Όταν έφτασε ο αστυνομικός, επειδή δεν ήθελα να καταλάβει κάτι ο άνδρας μου και να φύγει και δεν ήξερα αν εκείνη τη στιγμή έπρεπε να τον εμπιστευθώ -κυρίως δεν ήθελα να φύγει, γιατί δεν είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου για το τι είχε συμβεί, γιατί κρατούσε την κόρη μου-, είπα στον αστυνομικό ότι είμαι δικηγόρος και δεν ήθελα να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή, αλλά του είπα να πάρει την κατάθεση του γιατρού. Ενώ εγώ θα πήγαινα να εξεταστώ από ιατροδικαστή. […] Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού, έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, όταν ο γιατρός την ενημέρωσε ότι οι αστυνομικοί πήραν τον σύζυγό της, «εγώ υπέγραψα τις πρωινές ώρες, για να φύγω από την κλινική, ενώ είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου και μια φίλη μου. Οι συστάσεις των γιατρών της κλινικής ήταν να παραμείνω εκεί».

Το σκεπτικό της μη προφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος, παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ’ ομολογία τέλεσε. Κι αυτή η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προκάλεσε ερωτήματα.

Την επίσπευση της ανάκρισης για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα ζήτησε, ωστόσο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Στην παραγγελία της η κυρία Αδειλίνη ζητάει την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης και εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν μετά την απολογία του Απόστολου Λύτρα να τον αφήσουν ελεύθερο, λαμβάνοντας υπόψη την κατάθεση του θύματος. Ότι δηλαδή ήταν η πρώτη φορά που ο Απόστολος Λύτρας τη χτύπησε. Επίσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατάθεση πήραν και από την πρώην σύζυγό του, η οποία ναι μεν τον είχε καταγγείλει, αλλά στο δικαστήριο ανακάλεσε.

Ο Απόστολος Λύτρας στην κατάθεσή του ανέφερε ότι θα ζητήσει ψυχολογική βοήθεια και σημείωσε ότι «δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος». Έτσι, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως η υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγό του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22vwokw967d)


Σοκάρουν οι αποκαλύψεις Μπαλάσκα - «Της έβγαλε τα μαλλιά μαζί με το δέρμα»

Για υπέρμετρη ζήλια του Απόστολου Λύτρα κατά της συζύγου του έκανε λόγο ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κύριος Μπαλάσκας αποκάλυψε πως εντοπίστηκαν τούφες από τα μαλλιά της συζύγου του κύριου Λύτρα μαζί με... δέρμα, ενδεικτικό της μανίας της επίθεσης του ποινικολόγου κατά της συζύγου του.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα χτυπήματα του Απόστολου Λύτρα προς τη σύζυγό του θα μπορούσαν ακόμα και να αποβούν μοιραία, ενώ η γυναίκα ήταν σε εξαιρετικά κακή κατάσταση όταν έφτασαν στο νοσοκομείο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22ukjbgs08h)