Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε ολόκληρη την Ελλάδα για τον εντοπισμό μελών συμμορίας Ρομά που έκαναν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του parapolitika.gr, η λεία της πολυμελούς συμμορίας ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, ενώ τα θύματα σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 60.

Η δράση της συμμορίας


Η ιδιαιτερότητα που είχε η συγκεκριμένη ομάδα είναι ότι μετακινήτω διαρκώς από περιοχή σε περιοχή προχωρώντας σε χτυπήματα. Έτσι, οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της ΕΛ.ΑΣ. αντιμετώπιζαν προβλήματα στην διακρίβωση της δράσης αλλά και της εξάρθρωσης της συμμορίας.

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές υπόπτων, έχουν σχηματίσει εικόνα για τα περισσότερα μέλη της ομάδας ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός στο σπιτιών που είχαν μπει σωστόχαστρο της συγκεκριμένης ομάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφιές πληροφορίες οι Ρομά έχουν αρπάξει μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσά κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα την πλειοψηφία των οποίων διακινούσαν σε κλεπταποδόχους και άλλουςς εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Αύριο, Τετάρτη, αναμένονται ανακοινώσεις από τις αρχές για την ακριβή δράση της συμμορίας.