Ακόμα ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σοκάρει τη χώρα, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ένας 40χρονος άνδρας καταδίωξε και παρέσυρε με το αυτοκίνητο του την πρώην σύζυγό του και προσπάθησε να την πνίξει.

Όπως κατήγγειλε η 35χρονη γυναίκα, το βράδυ της Κυριακής (16/06) ενώ εκείνη επέβαινε σε δίκυκλο στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, ο πρώην σύζυγός της την παρέσυρε με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, με συνέπεια την ανατροπή του δίκυκλου. Στη συνέχεια ο ίδιος την έσυρε από τα μαλλιά, την έπιασε από τον λαιμό και προσπάθησε να την πνίξει.

Το θύμα της επίθεσης σώθηκε χάρη στην παρουσία αυτόπτη μάρτυρα που είδε τι συνέβη. Η 35χρονη μίλησε στο Mega περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το βράδυ της Κυριακής όταν σχόλασα από τη δουλειά μου και πήγαινα στο σπίτι με το μηχανάκι είδα να έρχεται κατά πάνω μου ένα αυτοκίνητο. Με χτύπησε δυνατά και έπεσα. Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν αυτός γιατί άρχισε να με βρίζει και έκανα την λιπόθυμη. Με χτύπησε στην πλάτη, μου τράβηξε τα μαλλιά και άρχισε να με πνίγει. Έπαθα σοκ. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Του έλεγα ''πνίγομαι, πεθαίνω..'' αλλά δεν με άφηνε. Όμως για καλή μου τύχη εμφανίστηκε από το πουθενά ένας φίλος και με βοήθησε. Εγώ έτρεξα με τα πόδια και πήγα στο σπίτι».


Την είχε απειλήσει στο παρελθόν με καραμπίνα

Το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα ζούσε χωριστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 40χρονος απειλούσε την εν διαστάσει σύζυγό του. Πριν από έναν χρόνο την απείλησε με καραμπίνα, με τη γυναίκα να προλαβαίνει να κλείσει το παντζούρι και να γλιτώνει τον τραυματισμό.

Η γυναίκα συγκλονίζει λέγοντας: «Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος άνθρωπος με απείλησε. Πριν ενάμιση χρόνο που χωρίσαμε και έφυγα από το σπίτι ήρθε και με βρήκε με μία καραμπίνα, πυροβόλησε μπροστά στα παιδιά μας και εξαφανίστηκε για τρεις ολόκληρους μήνες. Έφυγα γιατί δεν άντεχα. Εδώ και ένα μήνα άρχισε να με απειλεί πάλι. Και έλεγε μπροστά στα παιδιά ότι θα με σκοτώσει».

Μετά την τελευταία επίθεση, η γυναίκα απευθύνθηκε στην Αστυνομία και μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στον Λευκό Πύργο. Εκεί κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της και της χορηγήθηκε το panic button.

Ο δράστης αναζητείται, ενώ εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23beend6ll5)