Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR φέρνει στο "φως" το ντοκουμέντο που δείχνει ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου προσπαθούσε να δείξει με όποιον τρόπο μπορούσε ότι ήταν θύμα ξυλοδαρμού.

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Τα στοιχεία που «έδειξαν» στις Αρχές ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού

Το ντοκουμέντο που παρουσίασε το STAR είναι το ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησε τα ξημερώματα της Κυριακής 16/6 η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η ώρα είναι 4:25 και λίγα λεπτά πριν έχει δηλώσει ότι έχει πέσει από τις σκάλες. Βρήκε όμως τον τρόπο να ειδοποιήσει τις αρχές ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού. Αυτό που ήθελε ήταν να διασφαλίσει πως ο σύζυγός της δε θα αντιλαμβανόταν ότι τον είχε ήδη καταγγείλει.

Υποβλήθηκε σε 10 ερωτήσεις. Απάντησε αρνητικά στις εννιά. Δεν ήθελε να μεταφερθεί σε δομή, δεν επιθυμούσε να εξεταστεί από ιατροδικαστή και δεν φοβόταν για τη ζωή της.

Απάντησε θετικά μόνο σε μία, στην τελευταία ερώτηση. Τη ρώτησαν αν επιθυμεί το panic button και η απάντησή της ήταν «Ναι, επιθυμώ».

Αυτό ήταν το στοιχείο που έδωσε στις αρχές το μήνυμα ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού και δεν έχει πέσει από τις σκάλες όπως είχε βάλει ως όρο ο σύζυγός της προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23bqcm926rd)

Ακολούθησε η κατάθεση του γιατρού και η σύλληψη του Απόστολου Λύτρα.

Αποκλειστικά βίντεο ντοκουμέντα

Αποκλειστικά βίντεο ντοκουμέντα Στα βίντεο ντοκουμέντα που εξασφάλισε το Live News βλέπουμε τη στιγμή που φτάνει το περιπολικό της αστυνομίας στην κλινική των Αμπελοκήπων και λίγο αργότερα, τον Απόστολο Λύτρα να βγαίνει μαζί με την κόρη του και έναν αστυνομικό.

litras1

O 52χρονος ποινικολόγος δεν φοράει χειροπέδες, ενώ το περιπολικό τους ακολουθεί. Ο ίδιος ζήτησε από τους αστυνομικούς, να πάει στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας με το δικό του όχημα, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη. 

litras2

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη, ο Απόστολος Λύτρας ξεκινούσε από το αστυνομικό τμήμα για τα δικαστήρια με ένα σακάκι στα χέρια. Όταν έφτασε όμως, αφαιρέθηκε και φάνηκε πως στα χέρια του, δεν υπήρχαν χειροπέδες.

Στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να μην προφυλακιστεί, μέτρησε τόσο η δική του ομολογία, όσο και οι καταθέσεις από την κόρη και την πρώην σύζυγό του, οι οποίες ήταν υπέρ του, παρά το γεγονός ότι το 2017, τον είχε καταγγείλει κι εκείνη για ενδοοικογενειακή βία.


Η στιγμή που επιβιβάζεται στο όχημα του ο Απόστολος Λύτρας

Βίντεο-ντοκουμέντο έξω από την πολυκλινική δείχνει τον Απόστολο Λύτρα να μεταφέρει τη σύζυγο του Σοφία Πολυζωγοπούλου, μετά τον ξυλοδαρμό της. Συγκεκριμένα, φαίνεται ο γνωστός ποινικολόγος να μπαίνει στο όχημά του και κατόπιν φθάνει ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο σταματάει δίπλα στο όχημα του ποινικολόγου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d238y8ugbwgx)

Η στιγμή που το ζευγάρι μπαίνει στο νοσοκομείο

Το MEGA εξασφάλισε αποκλειστικό βίντεο που δείχνει τον Απόστολο Λύτρα να μπαίνει στην ιδιωτική κλινική με την σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται το ζευγάρι στη 1:25 ξημερώματα Κυριακής να περπατάνε μαζί και να κρατιούνται χέρι – χέρι..

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d238thz0vvxt)