Ντυμένη στα λευκά από την κορυφή μέχρι τα νύχια κι έχοντας γύψο στο αριστερό της χέρι, η Ρούλα Πισπιρίγκου ξάφνιασε με την εμφάνισή της το ακροατήριο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η δίκη της για τις φερόμενες δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της, της τριάμισι ετών Μαλένας και της μόλις έξι μηνών Ίριδας.

Η χθεσινή εικόνα της κατηγορούμενης μητέρας απείχε πολύ από εκείνη της μαυροντυμένης γυναίκας όπου μας είχε συνηθίσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια, από την ημέρα, δηλαδή, που, μετά το θάνατο και της τρίτης κατά σειρά κόρης της, όλη η Ελλάδα είχε αρχίσει να μιλάει για το έγκλημα του αιώνα.

Άγνωστο γιατί, η Ρούλα Πισπιρίγκου αποφάσισε να πετάξει τα μαύρα από επάνω της, ενώ, όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια προηγούμενης μεταγωγής της από τα δικαστήρια στις φυλακές Κορυδαλλού, η κλούβα που τη μετέφερε ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα η 35χρονη να υποστεί κάταγμα στο χέρι.

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Πισπιρίγκου: "Η κόρη σου θέλει ξύλο, της έδωσα πολλές μπουνιές"


Ρούλα Πισπιρίγκου: Ζήτησε τον λόγο και υπερασπίστηκε τη μητέρα της στη χθεσινή συνεδρίαση

Χθες, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν οι γονείς της κατηγορουμένης, με την ίδια να ζητάει το λόγο κάποια στιγμή, προκειμένου να υπερασπιστεί τη μητέρα της. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η Ελένη Λεγάτου έκανε λόγο για κακοποίηση της κόρης της από τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

«Ξέρω ότι έγιναν δύο έντονοι τσακωμοί. Ο πρώτος ήταν όταν είχε γεννηθεί η Ίριδα, της πέταξε το κινητό και τη χτύπησε στο χείλος. Μια άλλη φορά, ήταν Χριστούγεννα, θυμάμαι, είχαμε μια συζήτηση για τη σχέση των ζευγαριών. Μου λέει: “Άκουσε να σου πω, η κόρη σου θέλει ξύλο, της έδωσα πολλές μπουνιές”» είπε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της δικηγόρου του Δασκαλάκη Ευαγγελίας Αμπάζη, η οποία τη χαρακτήρισε «αναξιόπιστη» μάρτυρα, ενώ ανακοίνωσε ότι «επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, γιατί ο Δασκαλάκης παρουσιάστηκε ως κακοποιητής».

Η αντίδραση

Εκείνη τη στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου αντέδρασε και ζήτησε από το δικαστήριο να τοποθετηθεί. «Είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση συγγενικό μου πρόσωπο. Έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο κ. Δασκαλάκης την κακοποιητική του συμπεριφορά, το έχει καταθέσει και ενόρκως. Πρέπει να σεβαστούμε, όπως έκανε και η δική μας πλευρά, τους γονείς μας, τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα εγγόνια τους» είπε φανερά εκνευρισμένη η κατηγορούμενη.

Η μητέρα της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του ζευγαριού, λέγοντας ότι «το 2018 έκανε εξωσυζυγική σχέση ο Δασκαλάκης και έτσι άλλαξαν τα πράγματα. Ήταν πολύ στενοχωρημένη η Ρούλα. Ο Μάνος ζητούσε συγγνώμη, ενώ η Ρούλα δεν ήθελε να το πιστέψει, ότι ο Μάνος μπόρεσε και έκανε κάτι τέτοιο. Ο Μάνος το παραδέχθηκε. Είχε ζητήσει συγγνώμη και στη Ρούλα και στη Δήμητρα Πισπιρίγκου. Σύντομα, όμως, αποφάσισε η Ρούλα ότι το βάζουν στην άκρη και προχωράνε».

Αναφερόμενη στην κατάσταση υγείας της Μαλένας, η Ελένη Λεγάτου ανέφερε ότι «ήταν λίγο ταλαιπωρημένη και δεν είχε πολλή όρεξη για φαγητό. Ήταν αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της Μαλένας και ότι με τις θεραπείες θα γινόταν καλά. Φώναζα, ούρλιαζα όταν το έμαθα» είπε συγκινημένη στο δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε: «Εγώ ήμουν εκατό τοις εκατό σίγουρη ότι με τη χημειοθεραπεία έπαθε κάτι».

«Η κόρη μου είναι αθώα»

Την πεποίθηση ότι η κόρη του είναι αθώα εξέφρασε στο δικαστήριο ο πατέρας της κατηγορουμένης Ανδρέας Πισπιρίγκος. «Για εμένα το παιδί μου είναι αθώο! Βλέπω το παιδί μου εκεί, δεν ξέρω αν θα το αντέξω. Δεν είδε κανείς να δίνει την κεταμίνη, δεν είπαν ποια είναι η πορεία της κεταμίνης, εγώ αμφισβητώ την κεταμίνη, σας το λέω!» ανέφερε σε έντονο ύφος, μιλώντας ωστόσο για την περίπτωση της εγγονής του Τζωρτζίνας, για την οποία η 35χρονη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
Ο Ανδρέας Πισπιρίγκος πρόσθεσε ότι, επειδή δεν είχε καμία επικοινωνία με την κόρη του, έμαθε από τρίτους ότι αρρώστησε το κοριτσάκι. «Μετά το θάνατο της Μαλένας αποκαταστάθηκε η σχέση μου με την κόρη μου… σταδιακά» πρόσθεσε.

Για να ακολουθήσει η ερώτηση του προέδρου

Πρόεδρος: Στις 20/6/22 είχατε πει: «Πώς είναι δυνατόν να άφησαν το παιδί (σ.σ. εννοεί την Ίριδα) χωρίς να φάει τόσες ώρες;»…
Μάρτυρας: Εντύπωση μου έκανε, γιατί έχω και αλλά δύο παιδιά. Ας πούμε, ο γιος μου σηκώνεται το βράδυ και τρώει. Όχι ότι έκανα παρατήρηση… Η Ρούλα δεν έχει πειράξει ούτε μία τρίχα από τα μαλλιά των παιδιών.