Στις 27/6 και ώρα 16:00 - 21:00 θα λάβει χώρα το διαβουλευτικό σεμινάριο  «Λόμπινγκ Πολιτών και Δημοκρατία στην Ευρώπη» που διοργανώνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jean Monnet Module «Λόμπινγκ Πολιτών και αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη» 2023 - 2025.

Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοιτείται από την Κομισιόν και υλοποιείται από το ΕΚΠΑ, έχοντας λάβει άριστη αξιολόγηση, μεγάλη συμμετοχή και εκτενή αφιερώματα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταπτυχιακές σεμνιαριακές διαλέξεις, workshops και ετήσια διαβουλευτικά σεμινάρια εν είδει συνεδρίων στα οποία μετέχουν ακαδημαϊκοί από διάφορα τμήματα και φορείς (ΕΚΠΑ, Πάντειο, ΔΠΘ, ΕΚΚΕ, EHESS/Γαλλία, Παν. Του Στρασβούργου, Πανεπιστήμιο της Τουλούζης κτλ.), ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και λοιπά μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών. 

Φέτος, κατά τον πρώτο κύκλο δράσεων το πρόγραμμα εστίασε στη θεματική «Πολιτικό Λόμπινγκ και Υψηλή τεχνολογία». Το φετινό διαβουλευτικό σεμνιάριο με τίτλο «Λόμπινγκ Πολιτών και Δημοκρατία στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2024, από τις 16:00 έως τις 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) και στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης».

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του parapolitika.gr, Μάνος Ανθουλάκης.




Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.