Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024 μπορούν να ενημερωθούν άμεσα για τα αποτελέσματα της βαθμολογίας τους και του τμήματος εισαγωγής τους μέσω SMS στο κινητό τους τηλέφωνο. Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας smsresults.minedu.gov.gr, η οποία ενεργοποιείται ξανά για όλους τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Διαθέσιμη η πλατφόρμα ενημέρωσης

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Για να διευκολύνει τους υποψηφίους, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προσφέρει διευκρινίσεις και απαντά σε συχνές ερωτήσεις.

Ποιους αφορά η υπηρεσία;

Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024. Επιπλέον, καλύπτει και τους υποψηφίους της κατηγορίας 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022 ή του 2023. Οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας θα ενημερωθούν μόνο για τη σχολή επιτυχίας τους.

Πληροφορίες που παρέχονται μέσω SMS

Στην πρώτη φάση, οι υποψήφιοι (εκτός της κατηγορίας 10%) θα λάβουν SMS με τη βαθμολογία τους στα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν:

  1. Τη βαθμολογία στα τέσσερα μαθήματα εξέτασης, με ένδειξη του επιστημονικού πεδίου ή του τομέα/ειδικότητας.

  2. Τις βαθμολογικές επιδόσεις σε ειδικά μαθήματα.

  3. Τις βαθμολογικές επιδόσεις σε πρακτικές δοκιμασίες.

  4. Τις βαθμολογικές επιδόσεις στα μαθήματα Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία, και Μουσική Αντίληψη και Γνώση.

Σε επόμενη φάση, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με ξεχωριστό μήνυμα για τη σχολή επιτυχίας τους.

Διαδικασία Εγγραφής

Η εγγραφή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας (https://smsresults.minedu.gov.gr), όπου οι υποψήφιοι επιβεβαιώνουν ή καταχωρούν το κινητό τους τηλέφωνο. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, στην ενότητα Εκπαίδευση. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή έως και την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024.

Για την είσοδο στην υπηρεσία απαιτούνται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και τα αρχικά γράμματα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού (One Time Password) που αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνο.

Διόρθωση λανθασμένου αριθμού

Σε περίπτωση καταχώρισης λανθασμένου αριθμού, οι υποψήφιοι μπορούν να επαναλάβουν τη διαδικασία και να δηλώσουν τον σωστό αριθμό έως και δύο φορές.

Εναλλακτικοί τρόποι ενημέρωσης

Η νέα υπηρεσία SMS λειτουργεί συμπληρωματικά με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματά τους μέσω της online εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας (https://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων. Επίσης, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.