Η αντίστροφη μέτρηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έχει ξεκινήσει, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει λόγο για ένα «καυτό» τριήμερο με ισχυρούς βοριάδες.

*Διαβάστε εδώ: Κοντά σε σπίτια και εργοστάσια η φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Εντολή 112 για εκκένωση στην περιοχή Λαμπρικά

Ειδικότερα, όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος, οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν κι άλλο τις επόμενες μέρες, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38-40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και στους 35-37 στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ παράλληλα κάποιες μπόρες είναι πιθανόν να σημειωθούν στα βόρεια τμήματα της χώρας.


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα παραμείνουν τα μελτέμια στο Αιγαίο μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ στις Κυκλάδες, στα 6-7 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και με ασθενέστερες εντάσεις στα βορειότερα τμήματα.

Οι βοριάδες από τη μια δροσίζουν τα ανατολικά τμήματα της χώρας, όμως από την άλλη αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς και ιδιαίτερα για την ανατολική και νότια Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, περιοχές της χώρας βρίσκονται σε πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, όπως η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος.


Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα, Τετάρτη 19/06, στην Αττική, με τους βοριάδες να πνέουν ισχυροί κοντά στα 7 μποφόρ, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να προσεγγίζει ακόμη και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν κοντά στα 3-4 μποφόρ. Η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ ξηρή κατά το μεσημέρι, ενώ ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23p6wuwfswx)