Αντιμέτωπη με έξι μεγάλα μέτωπα φωτιάς βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στη μάχη για την κατάσβεσή τους επιδίδονται πυροσβέστες, καθώς και εναέρια μέσα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 19/06, στην περιοχή του Προφήτη στη Θεσσαλονίκη.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Προφήτης, στη Βόλβη Θεσσαλονίκης, επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.




Φωτιά κοντά στον Αετόλοφο Λάρισας: Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης 19/06, ξέσπασε φωτιά κοντά στον Αετόλοφο του δήμου Αγιάς.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, με τους πυροσβέστες να έχουν καταφέρει να πάρουν τον μερικό έλεγχο.

Ωστόσο, η φωτιά έχει κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην περιοχή λόγω των καπνών.


Φωτιά στην Αργολίδα: 'Ηχησε το 112 για εκκένωση της Δάρδιζας - Τέσσερα τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 19/06 και στην περιοχή Δάρδιζα, στην Ερμιονίδα της Αργολίδας.

*Διαβάστε εδώ: Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας της πυρκαγιάς

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης, δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

«Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα».

Όπως πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».

Όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ». Σχετικά με το αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο Γιάννης Μαντζούνης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «απ΄ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».


Για τη φωτιά εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους μήνυμα 112.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Δάρδιζα απομακρυνθείτε προς Θερμησία και Πετροθάλασσα #Ερμιόνης», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Έσβησε η φωτιά στη Μαγνησία -Εστάλη μήνυμα από το 112

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 19/06 στη Μαγνησία.

Η φωτιά που βρίσκεται κοντά στην κατοικημένη περιοχή του οικισμού Γαβριανή, καίει εκτάσεις με πουρνάρια και συνεχώς ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, για να περιορίσουν και να ελέγξουν το μέτωπο.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, στο μέτωπο της φωτιάς είχαν βρεθεί 9 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Βόλου και Δρυμώνα, ενώ υψώθηκαν τέσσερα καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Επί ποδός ήταν και ο Δήμος Αλμυρού, ο οποίος έδωσε άμεσα εντολή εκκένωσης του χωριού, βοήθησε τους κατοίκους να απομακρυνθούν και έστειλε όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα για τη συνδρομή στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Παρά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο, υπό τον φόβο αναζωπύρωσης. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις οικίες τους με λεωφορεία του Δήμου.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη νωρίτερα μήνυμα από το 112, καλώντας τους να απομακρυνθούν από την περιοχή Γαβριανή προς Αλμυρό.

fotia_ston_almyro_volou

Φωτιά στη Μόρια Λέσβου

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 19/06 και στη Μόρια της Λέσβου.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσής της συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.


Πύρινο μέτωπο και στην Πρέβεζα

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στον Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, του δήμου Ζηρού Πρέβεζας επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.