Αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου η δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα η οποία κατηγορείται για απειλή και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Η πλευρά της 37χρονης δικηγόρου υποστήριξε ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη, εξετάστηκε και της δόθηκε η σύσταση να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι την ανάρρωση της και την επανεξέταση και συνεπώς δεν μπορεί να παραστεί στο δικαστήριο και να καταθέσει.

Παράλληλα, υπήρξε αίτημα να υποβληθεί περιοριστικός όρος στην πρώην σύζυγο να μην πλησιάζει το σπίτι της 37χρονης, ωστόσο το δικαστήριο ότι λόγω της φύσεως των αδικημάτων και του πλαισίου ποινής δεν μπορεί να τον επιβάλει.

Η κατηγορούμενη συνελήφθη χθες το βράδυ στο Γέρακα στα πλαίσια του αυτόφωρου όταν μπήκε στην οικία όπου διαμένει το θυμα απροειδοποιητα και χωρίς τη συναίνεσή της.

Άφαντος παραμένει ο ποινικολόγος μετά τη μήνυση της συζύγού του

Από τις Αρχές αναζητείται ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος παραμένει άφαντος προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ύστερα από τη μήνυση της συζύγου του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ αναζήτησε τον Απόστολο Λύτρα στη διεύθυνση που είχε δηλώσει ως κατοικία και δεν τον βρήκε, ενώ φέρεται να έχει κλειστό το τηλεφώνό του και να μην έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί του ούτε τηλεφωνικά. Υπάρχει από το πρωί η πληροφορία στην ΕΛΑΣ ότι αναμένεται να μεταβεί αυτοβούλως και να παραδοθεί στο ΑΤ Παλλήνης, ωστόσο ακόμη δεν το έχει πράξει.

Την ίδια ώρα ο φάκελος με τις μηνύσεις βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας. Η ανακρίτρια θα ενημερωθεί για τη μήνυση που έχει υποβάλλει η Σοφία Πολυζωγοπούλου και συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα μπορεί να διατάξει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση για τον δικηγόρο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Απόστολος Λύτρας έχει στείλει μηνύματα στην Σοφία Πολυζωγοπούλου σε ένα εκ των οποίων της έγραφε «δώσε τα ρούχα και τα χρήματα», ενώ όπως υποστήριξε νωρίτερα σήμερα ο Θέμης Σοφός την προσέθεσαν χωρίς τη θελησή της σε ένα γκρουπ στο Viber στο οποίο συμμετείχαν ο Απόστολος Λύτρας, ένας δικηγόρος του γραφείου και προσέθεσαν και την 37χρονη.