Καταπέλτης ήταν ο συνηγορος της ατυχής συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Θέμης Σοφός, ο οποίος βγαίνοντας από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων δήλωσε μεταξύ άλλων:

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχικά, έχει βαρύτατο τραυματισμό. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου είδαμε μια συμπεριφορά του Λύτρα που δεν συνάδει με ταπεινή συμμόρφωση στους όρους.

Θα υπερασπιστώ τα δικαιώματα της Σοφίας στο έπακρο. Αυτό στο οποίο θα ήθελα να επικεντρώσω είναι το εξής απλό ερώτημα. Έχει απαγορευθεί η μετοίκηση. Εφόσον έχεις κλειδιά στα χέρια σου γιατί δεν τα παραδίδεις; Εφόσον ενδιαφέρεσαι να παραλάβεις πράγματα γιατί γνωρίζεις ότι σου έχουν προσφερθεί γιατί δεν υποβάλεις αίτημα για άδεια από την ανακρίτρια. Και η απάντηση φυσικά ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους πρώτον διαψεύδεται από την πλευρά της Σοφίας κι αυτό φαίνεται από την αιφνιδιασμό της όταν άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν μέσα και κάλεσε αμέσως τις αρχές. Η κόρη συνοδευόταν από ένα άλλο άτομο που είναι του προηγούμενου οικογενειακού περιβάλλοντος και από ένα συνεργάτη του δικηγόρου. Ο αστυνομικός τους προέτρεψε να μην εισέλθουν στην οικία, παρ όλα αυτά μπήκαν μέσα και οι τρεις με αποτέλεσμα αυτό να προκαλέσει μια απειλητική ατμόσφαιρα για την Σοφία.

Όσον δε για τον εφιάλτη που βίωσε το θυμα το βράδυ του Σαββάτου είπε: «Της έριξε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο, στο πρόσωπο όπου προσπαθούσε η ίδια με τα χέρια της να καλύψει το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα της από τα γρονθοκοπήματα αυτό καταλαβαίνετε ότι μια αξιοπρεπή στάση δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d242nchupf49)