Χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά στο Κορωπί, η οποία ωστόσο προξένησε αρκετές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Πρόκειται, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση των αρχών για δύο κατεστραμμένα σπίτια, τουλάχιστον πέντε σπίτια τα οποία έχουν μικρότερες καταστροφές αλλά και δύο επιχειρήσεις, ένα συνεργείο και ένα υπαίθριο χώρο στάθμευσης σκαφών, στα οποία προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές.

Στην περιοχή του Κορωπίου, θα παραμείνουν ωστόσο καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Από αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα ξεκινήσει η πλήρης καταγραφή των ζημιών από τα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας.

Κικίλιας: Υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις για εμπρησμό

Μπιτόνια με πετρέλαιο και στουπιά εντοπίστηκαν σε ξερόχορτα στην λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, ενημέρωσε ο υπουργός Κλιμαιτκής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις για εμπρησμό.

Συγκεκριμένα, η φωτιά επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα «αλλά υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d243ba5kswm1)


Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί.

fotia_koropi_varis_koropiou__7_
fotia_koropi_varis_koropiou__8_
fotia_koropi_varis_koropiou__6_
fotia_koropi_varis_koropiou__2_
fotia_koropi_varis_koropiou__4_
fotia_koropi_varis_koropiou__3_
fotia_koropi_varis_koropiou__7_
fotia_koropi_varis_koropiou__8_
fotia_koropi_varis_koropiou__6_
fotia_koropi_varis_koropiou__2_
fotia
fotia_koropi_varis_koropiou__3_

Η Περιφέρεια Αττικής στη «μάχη» της πυρκαγιάς

Με 10 υδροφόρα οχήματα και τρία μηχανήματα έργου επιχείρησαν δυνάμεις της Περιφέρειας Αττικής στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει κοντά στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου.

Παράλληλα, ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρέθηκε σε ύψιστη ετοιμότητα, για να συνδράμει στην εκκένωση της περιοχής, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας βρισκόντουσαν σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.


Εκκενώθηκαν σχολεία, κατασκήνωση και ο Ιππικός Όμιλος Βάρης

Η αστυνομία αποφάσισε να εκκενώσει τον Ιππικό Όμιλο Βάρης, όπου ήδη έχουν εκκενωθεί τρία σχολεία και μία κατασκήνωση.

Τα άλογα του Ιππικού Ομίλου μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.


Εστάλη 112

Υπενθυμίζεται πως μόλις έγινε γνωστό ότι ξέσπασε φωτιά εστάλησαν μηνύματα από το 112 στους κατοίκους περιοχών κοντά στη Βάρης - Κορωπιού, με το οποίο ειδοποιούνταν  όσοι βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά και Κίτσι να απομακρυνθούν προς τη λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

H φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Βάρης-Κορωπίου στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, μάλλον από αναμμένο τσιγάρο. Κοντά στην εστία της φωτιάς που πήρε άμεσα διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων 4 έως 5 μποφόρ υπάρχουν κάποια εργοστάσια, αλλά και μερικά σπίτια. 

Στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα, 42 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες προτού φτάσουν στα σπίτια αλλά και σε διάσπαρτες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή. 

6255387
6255388
varis_koropiou_1
varis_koropiou_2
varis_koropiou_4
varis_koropiou_5
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23ycedbjsnt)

 


Το μήνυμα αναφέρει «παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Επιπλέον, δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 για τη φωτιά: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας».


Δείτε τα μηνύματα του 112

448567957_8116833171714023_7660887711508868936_n

448467770_1211299926969881_3354348628640688556_n

Οι αστυνομικοί της τροχαίας διευκόλυναν την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή, όπου καταγράφηκαν αρκετά κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας της διαρκούς κίνησης των πυροσβεστικών και των υπόλοιπων βαρέων οχημάτων που συμμετείχανστην κατάσβεση της πυρκαγιάς.