Μία νέα σειρά περιστατικών ήρθε να ταράξει για τα καλά την -ούτως ή άλλως- ταραγμένη σχέση μεταξύ του Απόστολου Λύτρα και της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου μετά το φρικτό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Μία σειρά από μηνύματα στην εφαρμογή Viber, μία επίσκεψη της κόρης του 52χρονου δικηγόρου και της πρώην συζύγου, Π.Α., στο σπίτι της οικογένειας και μία μήνυση ως επακόλουθο φέρνουν το γνωστό ποινικολόγο στα χέρια των Αρχών και κατά τα φαινόμενα να οδηγείται στη φυλακή!


Εκεί που όλοι περίμεναν πως όλα πήραν το δρόμο τους, μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας, φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές της ιστορίας ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους. Πλέον δεν είναι υπερβολή να πούμε πως στην ελληνική κοινωνία αιωρούνται φήμες και σενάρια που θέλουν το ταραχώδες ζευγάρι να έχει πολλά περισσότερα πράγματα να χωρίσει, πέρα από την καθαρά προσωπική του σχέση. Ο νέος κύκλος προστριβών στην ουσία πυροδοτήθηκε για τα καλά το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν ο δικηγόρος Γιώργος Κριεμάδης, μαζί με τη μεγαλύτερη κόρη του Απόστολου Λύτρα αλλά και την πρώην σύζυγο του τελευταίου βρέθηκαν στο σπίτι όπου διαμένει πλέον μόνο η Σοφία Πολυζωγοπούλου, με την πρόφαση πως ήθελαν να πάρουν μερικά ακόμη πράγματα που ανήκουν στον Απόστολο Λύτρα.

Το σκηνικό που ακολούθησε έφερε νέες εντάσεις, που μάλιστα οδήγησαν στη λιποθυμία της 37χρονης δικηγόρου, στην υποβολή μήνυσης και στη σύλληψη της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα! Εις βάρος της 48χρονης πρώην συζύγου, μάλιστα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, ενώ αναμένεται να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία!

Διαβάστε ακόμα: Απόστολος Λύτρας: Νέα βίντεο το εφιαλτικό βράδυ της κακοποίησης - Καρέ καρέ το ζευγάρι στο νοσοκομείο

Υπόθεση Λύτρα: Η «επίσκεψη»

Η απρόσμενη (;) αυτή «επίσκεψη» πραγματοποιήθηκε γύρω στις 22.00 το βράδυ της Τρίτης. «Κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε και οι τρεις να ανοίγει εξώπορτα του σπιτιού. [...] είδαμε να έχουν έρθει στο χώρο ο δικηγόρος, η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου και η μεγάλη κόρη του συζύγου μου. Ο πατέρας μου φώναξε “τι κάνετε μέσα στο σπίτι;” και η πρώην σύζυγος απάντησε: “Εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη και ήρθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε”. [...] Ζήτησα να φύγουν, γιατί δεν είμαι καλά [...] και να μείνει μόνο το παιδί» τονίζει στη μήνυσή της η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Συνεχίζει περιγράφοντας το περιστατικό: «[...] η πρώην σύζυγος φώναζε: “Θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε τα πράγματα του Αποστόλη”. Ο δε συνεργάτης-δικηγόρος άρχισε να βλαστημάει με απειλητικό ύφος και εκφράσεις. Ταράχτηκα πάρα πολύ και λιποθύμησα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τον αστυνομικό». Τα παραπάνω περιστατικά είχαν ως αποτέλεσμα της υποβολή μήνυσης από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, καθώς ο δικηγόρος και η πρώην σύζυγος του άνδρα της «ενήργησαν ως όργανα με την πειθώ, τις προτροπές και τη φορτικότητα του Απόστολου Λύτρα, με συνέπεια να έχει καταστεί ο ίδιος ηθικός αυτουργός των πράξεών τους, αλλά και αυτουργός της παραβίασης της διάταξης των περιοριστικών όρων».

Η 37χρονη νομικός, μάλιστα, έχοντας πατήσει το κουμπί πανικού, πυροδότησε μία αλληλουχία νομικών ενεργειών και με παρέμβαση του συνηγόρου της, Θέμη Σοφού, γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα στην τακτική ανακρίτρια, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση του ξυλοδαρμού, θέτοντας εκ νέου υπό κρίση την ελευθερία του Απόστολου Λύτρα.

«Γιατί παίρνεις το μέρος του»

Στη δικογραφία του νέου περιστατικού περιλαμβάνεται μάλιστα και η κατάθεση του αστυνομικού, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο καθώς εκτελούσε χρέη φρουρού. Το όργανο άκουσε με τα ίδια του τ’ αυτιά τις στιχομυθίες μεταξύ των πρωταγωνιστών του περιστατικού.

«“Γιατί έρχεστε στο σπίτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;” είπε η κ. Σοφία και ο πατέρας της (σ.σ.: ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό της κόρης του) έλεγε: “Γιατί έρχεστε εδώ; Δεν βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;”» τόνισε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός και συνέχισε: «Οι δύο κύριες (σ.σ.: η κόρη και η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα) αποκρίνονταν “γιατί δεν μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις”. Τότε η κ. Σοφία είπε απευθυνόμενη στη μεγαλύτερη κυρία: “Γιατί παίρνεις το μέρος του, ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ”, ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από τη φόρτιση. Τη σήκωσα στην αγκαλιά μου και τη μετέφερα εντός της αυλής και της προσφέραμε λίγο νερό».


«Μπάχαλο» και με τα μηνύματα

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν από το περιστατικό, μία απόπειρα επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής Viber έφερε στην επιφάνεια σειρά από ζητήματα που φαίνεται να περιπλέκουν την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος Γιώργος Κριεμάδης έφτιαξε μια ομαδική συνομιλία με τον ίδιο, τον Απόστολο Λύτρα και τη Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Ο δικηγόρος, με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, απευθύνθηκε και στους δύο: «Δεν με νοιάζει να ασχοληθώ με την υπόθεσή σας. Έφτιαξα αυτή τη συνομιλία για να τα δείτε και οι δύο. Αποφασίσατε να χτίσετε κάτι. Δεν με νοιάζει ποιος προσέφερε περισσότερα ή λιγότερα, αλλά έχετε κάνει μια αυτοκρατορία που συνεπάγεται ευθύνες. Οι ευθύνες αυτές ξεπερνάνε ακόμη και τις πιο δύσκολες προσωπικές στιγμές. Αυτό ήταν κοινή σας απόφαση. Υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί. Όλοι, αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει λεφτά από την τσέπη μας για τα έξοδα. Σε κάποια παιδιά δεν περισσεύουν τα 100 και τα 200 ευρώ. Με όλο αυτό δεν έχει μπει δεκάρα τσακιστή στο γραφείο. Θέλετε να σφαχτείτε; Σφαχτείτε. [...] Υπάρχουν όμως άτομα που δουλεύουν και για τους δυο σας, που είναι επιστήμονες, που έχουν έξοδα, που δουλεύουν υπερωρίες, που βάζουν πλάτη. Σφίχτε τα δόντια, κάντε στην προσωπική και δικαστική σας ζωή ό,τι θέλετε, όμως σεβαστείτε τα άτομα που μήνες ή και χρόνια δουλεύουν για εσάς».

Σε εκείνο το σημείο παρεμβαίνει ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος σημειώνει: «Γιώργο, προσπαθούν τα παιδιά να μιλήσουν με τη Σοφία, να πάνε να πάρουν τα λεφτά μου και για το δάνειο και για εσάς και το γραφείο και δεν απαντάει». Ο Γιώργος Κριεμάδης απαντάει ακόμη πιο έξαλλος: «Κύριε Αποστόλη, αλήθεια, αν υπήρχε τρόπος μέσω Viber θα σας έριχνα μπουνιά (!). Αναλάβετε και οι δύο τις ευθύνες που επιλέξατε να έχετε».

Ο 52χρονος δικηγόρος απάντησε ακόμη μία φορά λέγοντας πως χρειάζεται κι εκείνος χρήματα προκειμένου να δώσει στη μεσαία κόρη του, η οποία αναμενόταν να φύγει για σπουδές στην Κύπρο και καταλήγει λέγοντας πως στο σπίτι, όπου βρίσκεται η Σοφία Πολυζωγοπούλου, θα πήγαινε η μεγαλύτερη κόρη του. Βεβαίως, σε όλα αυτά η κ. Πολυζωγοπούλου δεν έχει απαντήσει το παραμικρό.

Παραδόθηκε μετά το ένταλμα ο 52χρονος δικηγόρος

Παραδόθηκε χθες νωρίς το βράδυ στο Α.Τ. Παλλήνης ο 52χρονος νομικός Απόστολος Λύτρας μετά και το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του, έπειτα από τις εξελίξεις που ξεκίνησαν από χθες νωρίς το πρωί. Ήταν ο Θέμης Σοφός, συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, που γνωστοποίησε στις δικαστικές αρχές τη νέα μηνυτήρια αναφορά της 37χρονης, αλλά και τα νέα γεγονότα. Αμέσως κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο Απόστολος Λύτρας ήταν άφαντος. Τα νέα στοιχεία, όμως, είχαν παραδοθεί στην τακτική ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση του ξυλοδαρμού και κατόπιν μελέτης τους, διαπιστώθηκε πως ο Απόστολος Λύτρας είχε παραβιάσει δύο από τους τρεις περιοριστικούς όρους που στην ουσία τού χάρισαν την ελευθερία του κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμήθηκε πως παραβιάστηκε ο όρος της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με την παθούσα σύζυγό του, ένεκα της επικοινωνίας που υπήρξε μέσω των εφαρμογών επικοινωνίας, ενώ φέρεται να παραβιάστηκε και ο όρος της απομάκρυνσης και μετοίκισης από το σπίτι του, καθώς δεν είχε παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών όρων. Παράλληλα, φέρεται να κρίθηκε πως ο Απόστολος Λύτρας είναι ύποπτος φυγής, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κι ενώ οι Αρχές τον αναζητούσαν, εκείνος δεν είχε δώσει σημείο ζωής.

Έτσι, λοιπόν, αναιρέθηκαν οι περιοριστικοί όροι, καταργήθηκε το αυτόφωρο κι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Απόστολου Λύτρα. Ο ίδιος, δε, εμφανίστηκε χθες νωρίς το βράδυ στο Α.Τ. Παλλήνης, όπου και παραδόθηκε στις Αρχές. Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί και πάλι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώ χθες έκανε ακόμη μία τοποθέτηση, αυτή τη φορά για το περιστατικό της περασμένης Τρίτης: «Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό (σ.σ.: προχθές). Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου, που έχει άριστες σχέσεις με τη σύζυγό μου, επειδή η αδερφή της έπρεπε να ταξιδέψει για Κύπρο. Είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησε ότι θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου διατηρούσε άριστη σχέση και με το δικηγόρο έχουν σχέση για πάνω από δέκα χρόνια. Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Απλά έχω να πω ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Από εκεί μετά δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, η ευθύνη είναι δική μου» είπε προτού παραδοθεί.

Με πληροφορίες από την Ontime