Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες, Τετάρτη, σε περιοχή κοντά στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου και προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις, αυλές σπιτιών και ΙΧ της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα: Τσίγκας για φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Τροχοπέδη τα ακαθάριστα οικόπεδα - Η ένταση των πυρκαγιών κάθε χρόνο θα είναι πιο έντονη

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επαγρύπνηση στο σημείο. Μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν και επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24lgijw571d)

Κάτοικος Βάρης: ''Κάποιοι δούλευαν με τροχό στην Βάρης-Κορωπίου, πετάχτηκαν σπίθες''

Μάλιστα, κάτοικος Βάρης μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας».

Στην συνέχεια, σε ερώτηση από που ξεκίνησε η φωτιά ο κάτοικος επισήμανε ότι «κάποιοι δούλευαν με τροχό στην Βάρης-Κορωπίου, πετάχτηκαν σπίθες, άρπαξαν τα χόρτα και μετά με τον αέρα που έπνεε στα 8 μποφόρ μετέφερε τις φλόγες στη ρεματιά. Πέταγαν τα αεροπλάνα, έριχναν το νερό, όμως ο ισχυρός αέρας το μετέφερε αλλού. Ευτυχώς, στο τέλος οι άνθρωποι μας γλιτώσανε και έσβησαν την φωτιά».

«Όποιος είχε καθαρίσει το οικόπεδο του κατάφερε να γλιτώσει. Να καθαρίζετε τα οικόπεδα. Ο διπλανός μου ευτυχώς είχε καθαρίσει το οικόπεδο του, αλλά πολλά οικόπεδα της περιοχής είναι ακαθάριστα. Υπήρξαν ζημιές σε σπίτια και σε επιχειρήσεις», κατέληξε ο κάτοικος της περιοχής.