Για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με θύτη τον Απόστολο Λύτρα και θύμα τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου, μίλησε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

*Διαβάστε εδώ: Χρυσοχοΐδης: Μόνο χθες έγιναν 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία - Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button

Όπως εξήγησε, ο δικηγόρος δεν συνελήφθη λόγω της μήνυσης που έκανε χθες η σύζυγός του, αλλά το ένταλμα προβλέπει την άρση των περιοριστικών όρων και την επιβολή της προφυλάκισης.


Κωνσταντία Δημογλίδου: Δεν μας είπε γιατί ήταν εξαφανισμένος

Ερωτηθείσα για το εάν μετά την παράδοση και σύλληψή του, ανέφερε τον λόγο που ήταν εξαφανισμένος, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε: «Όχι, τουλάχιστον στην αστυνομία. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι δεν σχετίζεται με το περιστατικό που έγινε το βράδυ στο σπίτι».

«Όταν ο άνθρωπος αυτός φεύγει από το νοσοκομείο, δεν είναι κρατούμενος και δεν προσάγεται ως ύποπτος. Η αναφορά που έχουν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είναι ότι πρόκειται για ατύχημα, μιλάω για το θύμα και η αναφορά του γιατρού ότι πρόκειται να καταθέσει ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι χτυπημένη από ατύχημα, αλλά από κάποιον άνθρωπο, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει από ποιον», επισήμανε η κ Δημογλίδου, αναφερόμενη στη νύχτα που έλαβε χώρα ο ξυλοδαρμός.

«Δεν είχε καταθέσει ο γιατρός, δεν είχαμε ένορκη εξέταση από κάποιον ότι αυτός είναι ο δράστης. Οπότε έπρεπε να απομακρυνθεί (σσ ο Λύτρας), για να μπορέσουν να καταθέσουν με ασφάλεια οι μάρτυρες. Άλλωστε, τον συνόδευε και το παιδί του. Καταλαβαίνετε πόσο άσχημη εικόνα θα ήταν να εισέλθει στο περιπολικό και το παιδί, θέλαμε να το προστατέψουμε κι αυτό. Ξαναλέω ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν ύποπτος απόδρασης, ακολούθησε κανονικά άλλωστε. Δεν μπορούσαμε να τον προσαγάγουμε με χειροπέδες, καθώς δεν ήταν κρατούμενος, ούτε ύποπτος εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24kmx4xsus9)