Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμα δύσκολη περίοδο πυρκαγιών, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχες κατάσβεσης σε πολλαπλά μέτωπα σε όλη τη χώρα. Στην Ατιική σημειώνονται φωτιές σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Βαρυμπόμπη, ενώ στην υπόλοιπη επικράτεια καταγράφονται στη Σπάρτη, τα Καλάβρυτα,τη Λαμία, την Αργολίδα και τη λίμνη Βόλβη, οι πυρκαγιές έχουν εξαπλωθεί σε αγροτοδασικές εκτάσεις, απαιτώντας επείγουσα και συντονισμένη αντίδραση.

Συγκεκριμένα, οι φωτιές πλήττουν περιοχές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων αναφέρονται το Πάτημα Ασπροπύργου, η Ποταμιά Σπάρτης, το Σιγούνι Καλαβρύτων, το Ανύφι Ναυπλίου και οι Κομποτάδες Λαμίας. Σε όλες αυτές τις περιοχές, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενεργοποιήσει τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.30 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στο Πάτημα Ασπροπύργου και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες. Για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.40 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ποταμιά Σπάρτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει ανατολικά από την περιοχή Ποταμιά, σε απόσταση από τον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ

Ακόμη, λίγο μετά τις 11.40 πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σιγούνι Καλαβρύτων. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε βόρεια της περιοχής Σιγούνι Καλαβρυτών και βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες μεμονωμένες κατοικίες. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 13 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12.00 σε αγροτοδασική έκταση στους Κομποτάδες Λαμίας. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Σε ύφεση είναι και η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη, κοντά στην Αρέθουσα του Δήμου Βόλβης. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους της Λίμνης προκειμένου να είναι σε εγρήγορση.

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή της Ερμιονίδας. Το μέτωπο που είχε αναζωπυρωθεί κατευθυνόταν προς την Αχλαδίτσα και έκαιγε ότι είχε απομείνει από την χθεσινοβραδινή φωτιά. Επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις, 2 Canadair κaι 5 ελικόπτερα διαφόρων τύπων.

Νωρίτερα οι κάτοικοι της Δάρδιζας έλαβαν εκ νέου προειδοποιητικό μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Φωτιά ξέσπασε και στην Βαρυμπόμπη σε χαμηλή βλάστηση, η οποία έχει οριοθετηθεί. Για την κατάσβεσή της έσπευσαν επίγειες και εναέρειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ακόμη, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και στο Μενίδι κοντά στην οδό Κλεισούρας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά στο Ανύφι Ναυπλίου

Το μεσημέρι της Πέμπτης οι Πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για φωτιά στην περιοχή Ανύφι Ναυπλίου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του argonafplia.gr, από άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής ξέσπασε πυρκαγιά στο Ανύφι, με τους πυροσβέστες να συνδράμουν άμεσα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μεσσηνία: Φωτιά στην Αλλαγή

Φωτιά στην περιοχή της Αλλαγής του δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία, ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιχειρούν αυτή τη στιγμή 5 οχήματα και 15 πυροσβέστες, ενώ έχει ζητηθεί συνδρομή και από εναέρια μέσα.



Αγρίνιο: Φωτιά στην Νεάπολη - Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση πλησίον της περιοχής Νεάπολης Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα κοντά στη γέφυρα Αχελώου στο Αγρίνιο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως υψώθηκαν 5 αεροσκάφη. Στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.