Στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, για λόγους ασφαλείας, οδηγήθηκε ο Απόστολος Λύτρας, καθώς νωρίτερα εκτελέστηκε το σχετικό ένταλμα και προφυλακίστηκε.

Είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός ποινικολογος περνάει τις πύλες σωφρονιστικού ιδρύματος με την ιδιότητα του κρατούμενου, κι όχι του ποινικολόγου ή συνηγόρου υπεράσπισης.

*Διαβάστε ακόμα: Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας - Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο Απόστολος Λύτρας, μετά τις χθεσινές εξελίξεις και την έκδοση εντάλματος σύλληψης από την ανακρίτρια, καθώς έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι όροι της μη προφυλάκισης, οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια για την εκτέλεση του εντάλματος και ακολούθως μεταφέρθηκε με περιπολικό στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού του έγινε τεστ Covid όπως επιβάλλεται, μεταφέρθηκε στην ΣΤ' Πτέρυγα του Κορυδαλλού. Πρόκειται για την Πτέρυγα Αυξημένης Προστασίας των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία κρίθηκε ότι πρέπει να πάει για λόγους ασφαλείας, και λόγω ιδιότητας και λόγω δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση ξυλοδαρμού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24pvkxfa9yp)

Η προφυλάκιση Λύτρα

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την κ. Πολυζωγοπούλου. Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού, η παθούσα δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός δικηγόρος παραδόθηκε λίγο πριν τις επτά χθες το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης, έπειτα από το ένταλμα σύλληψης του εκδόθηκε σε βάρος του από εισαγγελέα και ανακρίτρια καθώς φέρεται να παραβίασε δύο από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί ο Απόστολος Λύτρας έφτασε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. Φορούσε κοστούμι και είχε καλυμμένα τα χέρια του με το σακάκι, χωρίς να φαίνεται δηλαδή εάν φορούσε χειροπέδες η όχι.

Ο 52χρονος δικηγόρος, ο οποίος εμφανίστηκε στην αστυνομία χθες το απόγευμα μετά την έκδοση του εντάλματος, οδηγήθηκε στα δικαστήρια από όπου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εκτέλεση του εντάλματος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Η απολογία Λύτρα

Ο Απόστολος Λύτρας σημείωεσε μεταξύ άλλων στην απολογία του για το επεισόδιο:

«Τη χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά», είπε ο Απόστολος Λύτρας στην απολογία του.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε στη συνέχεια πως υπήρχε «μεγάλη ένταση» και ισχυρίζεται πως με δική του πρωτοβουλία πήγαν στην Ευρωκλινική. «Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα. Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε από τις σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών», είπε, απολογούμενος στην ανακρίτρια.

Επίσης, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως «το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24rncmi2nrd)