Φως στα αίτια της παρολίγον αδιανόητης πύρινης τραγωδίας στη Βάρης - Κορωπίου ρίχνει ένα βίντεο. Οι μεγάλες καταστροφές και η απειλή σε ανθρώπινες ζωές δεν ήταν τυχαία, είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Οι εικόνες φωτιάς στη Βάρης – Κορωπίου έχουν την αρχή τους σε ανθρώπινο χέρι, σε χέρι εμπρηστή σύμφωνα με τον υπουργό, την ώρα που ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης θα πει πάντως πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d244gb2pgne1)

Τον "συνέλαβε" η κάμερα με μπιτόνι και στουπιά

Το βίντεο του εμπρησμού είναι σοκαριστικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι στιγμής, από κάμερα καταστήματος φαίνεται ο εμπρηστής ο οποίος έχει στουπιά και μπιτόνι και φαίνεται να βάζει τη φωτιά και μετά να τρέχει.

Το βίντεο ντοκουμέντο εξετάζεται με στόχο να ταυτοποιηθεί το πρόσωπο και να προσαχθεί στην δικαιοσύνη.

Παράλληλα ο υπουργός είναι έτοιμος να δώσει στην δημοσιότητα το υλικό που σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει έναν άνδρα νεαρής – μέσης ηλικίας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά (πιθανότατα με μάσκα ή μαντήλι), ο οποίος κρατά στουπιά και μπιτόνι. Ο άνδρας κινείται σε δύο διαφορετικά σημεία, ενώ εντοπίζεται και σε βιομηχανική εγκατάσταση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24xleub9d15)

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός δυνάμεων, ενώ το 112 ενεργοποιήθηκε.

Παράλληλα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανήγγειλε πως σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί επίδομα πρώτης ανταπόκρισης ως μια επιβράβευση των αστυνομικών με αφορμή και την συμμετοχή τους στην άμεση εκκένωση στην πυρκαγιά της Βάρης – Κορωπίου.

Κάτοικος Βάρης: Κάποιοι δούλευαν με τροχό στην Βάρης-Κορωπίου, πετάχτηκαν σπίθες

Μάλιστα, κάτοικος Βάρης μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας».

Στην συνέχεια, σε ερώτηση από που ξεκίνησε η φωτιά ο κάτοικος επισήμανε ότι «κάποιοι δούλευαν με τροχό στην Βάρης-Κορωπίου, πετάχτηκαν σπίθες, άρπαξαν τα χόρτα και μετά με τον αέρα που έπνεε στα 8 μποφόρ μετέφερε τις φλόγες στη ρεματιά. Πέταγαν τα αεροπλάνα, έριχναν το νερό, όμως ο ισχυρός αέρας το μετέφερε αλλού. Ευτυχώς, στο τέλος οι άνθρωποι μας γλιτώσανε και έσβησαν την φωτιά».

«Όποιος είχε καθαρίσει το οικόπεδο του κατάφερε να γλιτώσει. Να καθαρίζετε τα οικόπεδα. Ο διπλανός μου ευτυχώς είχε καθαρίσει το οικόπεδο του, αλλά πολλά οικόπεδα της περιοχής είναι ακαθάριστα. Υπήρξαν ζημιές σε σπίτια και σε επιχειρήσεις», κατέληξε ο κάτοικος της περιοχής.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24lgijw571d)

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από πολίτες που σώζουν ζώα από το πύρινο μέτωπο


Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 19/06 στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωσή του.

*Διαβάστε εδώ: Κικίλιας: Υπάρχει βίντεο με τον εμπρηστή να βάζει φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου, εντοπίστηκε πετρέλαιο

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά που ξεκίνησε από ξερά χόρτα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης 19/04, εστάλησαν μηνύματα από το 112, προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών Κίτσι και Λαμπρικά Κορωπίου να απομακρυνθούν από τις περιοχές τους.


Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Κάτοικοι απομακρύνουν αβοήθητα ζώα από την περιοχή

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις απεγνωσμένες προσπάθειες πολιτών να απομακρύνουν αβοήθητα ζώα από την περιοχή, καθώς κάποια στιγμή το πύρινο μέτωπο έφτασε σε απόσταση αναπνοής από σπίτια.

apomakrunsi_zwwn_foria_varis_korwpiouανωνυμο_σχεδιο__4_-001
apomakrunsi_zwwn_foria_varis_korwpiouανωνυμο_σχεδιο__5_-002
apomakrunsi_zwwn_foria_varis_korwpiouανωνυμο_σχεδιο__6_-003
apomakrunsi_zwwn_foria_varis_korwpiouανωνυμο_σχεδιο__7_-004