Στενός συνεργάτης του Απόστολου Λύτρα βρέθηκε χθες Τετάρτη στο Ηράκλειο, για τη συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου ανατολικής Κρήτης, στο οποίο ο γνωστός ποινικολόγος είχε καταθέση αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης 8 ετών που είχε επιβληθεί στην 39χρονη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος του, εν διαστάσει, συζύγου της, τον Οκτώβριο του 2022.

Σύμφωνα με το cretalive.gr συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, που φέρεται να βρέθηκε προχθές το βράδυ στο σπίτι στο Γέρακα για να παραλάβει προσωπικά είδη και χρήματα από το σπίτι Λύτρα-Πολυζωγοπούλου, ήταν εκείνος που παρέστη στην εξέταση της αίτησης, φτάνοντας μάλιστα με καθυστέρηση στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, λόγω καθυστέρησης της πτήσης από Αθήνα για Ηράκλειο.

Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, με σκοπό η 39χρονη να αποφυλακιστεί υπό όρους, απορρίφθηκε από το Δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ότι ο πυρήνας της υπερασπιστικής γραμμής που είχε αναπτύξει ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος υπεράσπισης της 39χρονης ήταν ότι η επίθεση με βιτριόλι έγινε ως άμυνα στην κακοποίηση της γυναίκας από τον σύζυγό της.