Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την επικοινωνία που είχε ο Απόστολος Λύτρας με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου την περασμένη Δευτέρα, αφότου οι Αρχές αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον γνωστό ποινικολόγο μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Η Τατιάνα Στεφανίδου αποκάλυψε ότι ο δικηγόρος αμέσως μετά την έξοδό του από τα δικαστήρια έστειλε μήνυμα στην 37χρονη γυναίκα. Επρόκειτο για sms και όχι για μήνυμα στο viber, με την παρουσιάστρια να επικαλείται πηγή την οποία, όπως είπε, εμπιστεύεται απόλυτα.

"Σ'αγαπώ, σε λατρεύω, συγγνώμη" φέρεται να έγραφε το επίμαχο sms που έστειλε ο Απόστολος Λύτρας στη δικηγόρο, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23zrbl34t0x)

Πιο αυστηρό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία

Ο γιατρός, που εξέτασε την σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και διαπίστωσε ότι τα χτυπήματα προήλθαν από χέρι, ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Το πλαίσιο, μάλιστα, που ρυθμίζει τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυστηροποιείται περαιτέρω, με τους κατηγορούμενους για κακούργημα να προφυλακίζονται και σε κάποιες περιπτώσεις να φορούν βραχιολάκι ή να τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στα νέα μέτρα προβλέπεται επίσης:

  • Έκτιση ποινών χωρίς αναστολή,
  • Προσωρινή κράτηση έως 6 μήνες ακόμη και για πλημμεληματικού χαρακτήρα παραβάσεις,
  • Κράτηση έως 5 ημέρες για αυτόφωρα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας,
  • Επιβολή περιοριστικών όρων πριν τη δίωξη.

Κι όλα αυτά, σε μία περίοδο κατά την οποία το φαινόμενο παρουσιάζει μεγάλη έξαρση.

Το πρώτο πεντάμηνο του 2024 καταγράφηκαν 5.300 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, στα οποία έγιναν 5.000 συλλήψεις.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2502znfas35)

Πόσο θα μείνει στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας

Οι νέες διατάξεις που έφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης αυστηροποιώντας την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας θα εφαρμοστούν στην υπόθεση του κ. Λύτρα.

Μέχρι να γίνει η δίκη του ποινικολόγου το χρονικό διάστημα που προβλέπεται να μείνει μέσα στην φυλακή είναι οι 18 μήνες.

Από την άλλη, ο Απόστολος Λύτρας έχει το δικαίωμα εκ του νόμου είτε να προσφύγει εντός 10ημέρου στην ανακρίτρια είτε στο δικαστικό συμβούλιο και να ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2509qay9r01)

Η επικοινωνία με την κόρη του Απόστολου Λύτρα

Σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha, την ίδια ημέρα, την Δευτέρα, έστειλαν εκ νέου μηνύματα στην κ. Πολυζωγοπούλου, η οποία απάντησε μόνο σε ένα πρόσωπο, στην κόρη του Απόστολου Λύτρα από τον πρώτο γάμο του.

«Θα έρθει η κόρη μου να πάρει ρούχα και χρήματα» έγραφε το μήνυμα που φέρεται να της έστειλε ο ποινικολόγος. Πράγματι, το κορίτσι πήγε στο σπίτι του Απόστολου Λύτρα και της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, το παιδί αισθάνθηκε αδιαθεσία και έλαβε την φροντίδα της 37χρονης και των γονέων της. Αφού το κορίτσι έφυγε από το σπίτι με χρήματα και ρούχα, τους έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, μάλλον μου έπεσε η πίεση».

Όπως μεταδόθηκε, πλέον η 37χρονη είχε μπλοκάρει τον Απόστολο Λύτρα, ώστε να μην λαμβάνει μηνύματα απ’ αυτόν.

Ωστόσο, χθες της έστειλαν εκ νέου μήνυμα ότι θέλουν να πάρουν ρούχα και πράγματα από το σπίτι. «Κοριτσάκι μου, μην σε βάζω σε αυτή τη διαδικασία, θα λείπω σήμερα», φέρεται να έγραφε το μήνυμα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Πληροφορίες της εκπομπής ανέφεραν, μάλιστα, ότι η 37χρονη πήγε συνοδεία αστυνομικών σε ειδικό ψυχολόγο, προκειμένου να λάβει βοήθεια για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση και τι θα πει στο παιδί της.

Σύμφωνα με την εκπομπή, η πρώην σύζυγος του δικηγόρου, μαζί με την κόρη της και έναν δικηγόρο πήγαν στο σπίτι τους και χρησιμοποίησαν ένα κλειδί που είχε ο Απόστολος Λύτρας, προσπαθώντας να ανοίξουν την πόρτα για να μπουν στο σπίτι. Τότε, τους σταμάτησε ο αστυνομικός που βρισκόταν στο σπίτι, ενώ η 37χρονη πάτησε το κουμπί πανικού, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23zwhc78mup)