Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα στην Αττική και ειδικότερα στις περιοχές Πάτημα Ασπροπύργου, Σχιστό Κορυδαλλού, Κόκκινο Μύλο στο Μενίδι και στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι.

Η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο ξέσπασε γύρω στις 11.30 το πρωί σε χαμηλή και για την κατάσβεση της επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ από αέρος συνέδραμαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά στο Κόκκινο Μύλο στο Μενίδι επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 ομάδα ΜΕΤΠΕ και από αέρος 2 ελικόπτερα ενώ όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπέστη ζημιές ένα σπίτι καθώς και περίβολος χώρος επιχειρήσεων.

Η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Σχιστό Κορυδαλλού εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί και για την κατάσβεση της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, επτά οχήματα και δύο ελικόπτερα καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Γρήγορα υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι που έκαιγε κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο έσοευσαν 12 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ενώ υπήρξε κινητοποίηση και από αέρος 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ένα νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης, αυτή τη φορά κοντά στην περιοχή της Νεάπολης Αγρινίου, στην Αιτωλοακαρνανία. Η φωτιά έκαιγε σε αγροτική έκταση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που κατάφεραν λίγο αργότερα να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Καλή είναι η εικόνα και στην περιοχή της Βόλβης στη Θεσσαλονίκη που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 και έκαιγε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Λίμνη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2506wlwo7i1)

Μία σύλληψη για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ημεδαπός ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση, στη Θέα Βαρυμπόμπης, στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην Αττική και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.300€. Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί αύριο το πρωί, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

"Πορτοκαλί" συναγερμός σε εννέα περιοχές της χώρας

Για πρώτη φορά φέτος, στον χάρτη της πολιτικής προστασίας, εμφανίζεται το κόκκινο χρώμα που σημαίνει ακραίος κίνδυνος -Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5). Αφορά την Περιφέρεια Αττικής ( εκτός των Κυθήρων) Επίσης σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκονται συνολικά εννέα περιοχές: Η Ηλεία, η Αχαΐα η Φωκίδα, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια , η Σκύρος, η Λέσβος και η Χίος.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24zk0qodxu1)