Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες, κοσμηματοπωλεία και καταστήματα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 5 μέλη, σε βάρος των οποίων, αλλά και 2 ακόμη ταυτοποιημένων ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και απόπειρες, απόπειρα ληστείας, όπλα και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Οι δράστες προσέγγιζαν τις οικίες – στόχους, βραδινές ώρες, με τα οχήματά τους. Αφού εξακρίβωναν την απουσία ή μη των ενοίκων, υπερπηδούσαν την περίφραξη και παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή θύρες και στη συνέχεια εισέρχονταν στο χώρο, τον ερευνούσαν και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και χρηματοκιβώτια.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιούσαν γάντια, προκειμένου να αποφύγουν την ταυτοποίησή τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 31 κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, 5 κλοπές και 2 απόπειρες σε κοσμηματοπωλεία, 5 κλοπές σε καταστήματα, 2 κλοπές οχημάτων, 12 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας και 1 ληστεία σε οικία, στις περιοχές της Αττικής, Λακωνίας, Χαλκίδας και Θεσσαλονίκης, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, υπολογίζεται άνω των 1.050.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25e157jo6g9)