Σε κατάσταση συναγερμού τίθεται σήμερα η Περιφέρεια Αττικής εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων, η ένταση των οποίων αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 10 μποφόρ. Για τον λόγο αυτό και υπό τον φόβο πρόκλησης πυρκαγιών απαγορεύεται για σήμερα η κυκλοφορία σε πάρκα, δάση και άλση.

Είναι η πρώτη φορά στη φετινή αντιπυρική περίοδο που οι μετεωρολόγοι θέτουν σε «κατάσταση 5» τμήμα της χώρας, κατάσταση που θέτει σε πλήρη επιφυλακή πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία.


Χθες ήταν μία δύσκολη μέρα για τους πυροσβέστες, καθώς κλήθηκαν να διαχειριστούν δεκάδες περιστατικά πυρκαγιών, με τα σημαντικότερα να εντοπίζονται στον Κόκκινο Μύλο και στη Νέα Μάκρη Αττικής, στη Βόλβη Θεσσαλονίκης, στη Δάρδιζα Αργολίδας και τους Μολάους Λακωνίας.

Οι φωτιές της Αττικής αντιμετωπίστηκαν σχεδόν στο σύνολό τους σε πρώτο χρόνο, όπως τη Βαρυμπόμπη, στο Χαλάνδρι και στη Νέα Μάκρη.

Αντιθέτως, η πυρκαγιά στον Κόκκινο Μύλο κινητοποίησε τεράστιες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωσή της στις παρυφές της Πάρνηθας. Μάλιστα για δύο περίπου ώρες διακόπηκε η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους του Μενιδίου προκειμένου να μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα τα πυροσβεστικά οχήματα και οι εθελοντές, που έδωσαν πραγματική μάχη για να σώσουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Εκρηκτικό το σκηνικό λόγω Hot Dry Wind - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς από ζέστη και μποφόρ - Πώς θα κάνουμε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25e8rdt8rg9)

Πυροσβεστική Υπηρεσία: Περιπολίες από αέρος λόγω του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

Η σημερινή μέρα θα είναι η πλέον δύσκολη έως τώρα του φετινού καλοκαιριού, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει διατάξει την πραγματοποίηση περιπολιών με εναέρια μέσα αλλά και έμψυχο υλικό σε δασικές εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Αστυνομικοί θα απαγορεύουν τη διέλευση των οχημάτων και των πολιτών σε δασικές εκτάσεις, ενώ έχει δοθεί εντολή σε όσους εντοπίζονται να κυκλοφορούν σε πάρκα να γίνεται αυστηρός έλεγχος.

Από αέρος από νωρίς σήμερα το πρωί αεροσκάφη τύπου PZL θα πραγματοποιούν περιπολίες που σε συνδυασμό με τα drones της Πυροσβεστικής θα αναζητούν τυχόν εστίες πυρκαγιών ώστε να αντιμετωπιστούν αμέσως. Οι άνεμοι σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι έντασης έως και 10 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι μια σπίθα αρκεί για να προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή, πριν προλάβουν καν να αντιδράσουν τα σωστικά συνεργεία.