Στα μέτρα ενίσχυσης της πυροπροστασίας αναφέρθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για την πρόσληψη επιπλέον 700 δασοπυροσβεστών και την αύξηση των μονάδων δασοκομάντος από 6 σε 16.

Όπως είπε, «απέναντι στην κλιματική κρίση και λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας έχουμε αυξήσει κατά πολύ τα μέσα πυρόσβεσης και τα μέσα για τον έγκαιρο εντοπισμό και την πρόληψη».

Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Εκρηκτικό το σκηνικό λόγω Hot Dry Wind - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς από ζέστη και μποφόρ - Πώς θα κάνουμε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Επίσης, πρόσθεσε ότι με το πρόγραμμα «Antinero III» δημιουργούνται ζώνες πυροπροστασίας στα πιο ευαίσθητα δάση και καθαρίζονται μονοπάτια και δρόμοι μέσα στο δάσος: «Επιπλέον, 25 υπερσύγχρονα drones -χρησιμοποιώντας ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, λέιζερ, τεχνητή νοημοσύνη και pin point της περιοχής- επιτηρούν ορεινούς όγκους της Αττικής, με στόχο την πρόληψη, αλλά και τον εντοπισμό εμπρηστών».

Ο κ. Μαρινάκης επέστησε την προσοχή στον κόσμο να αποφεύγει οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε εστίες φωτιάς. Δεν παρέλειψε μάλιστα να υπενθυμίσει την αυστηροποίηση στις ποινές για τους εμπρηστές: «Ο εμπρησμός που οδηγεί σε απώλεια ζωής τιμωρείται με ισόβια και ο εμπρησμός δάσους, αν οδηγήσει σε οικολογική καταστροφή, είναι πλέον κακούργημα και η ποινή φτάνει τα 20 χρόνια κάθειρξης και τα 200.000 ευρώ ως χρηματική ποινή».