Η Ζέφη Δημαδάμα, Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής, και ο Νίκος Βασιλάκος, πρόεδρος Ίντερνετ now, μίλησαν στο MEGA και στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για το panic button και τον αριθμό 15 900.

*Διαβάστε εδώ: Απόστολος Λύτρας: Το πρώτο 24ωρο του γνωστού ποινικολόγου στις φυλακές Κορυδαλλού - "Ήταν αμίλητος και απομονωμένος"*

Η Ζέφη Δημαδάμα εξήγησε πως καλώντας στη γραμμή sos 15 900, η γυναίκα θα λάβει οποιαδήποτε στήριξη χρειάζεται από το επιστημονικό προσωπικό.

«Η γυναίκα είναι καλύτερο να πάει σε έναν ξενώνα. Από την ώρα που θα καταγγείλει το περιστατικό μέχρι να πάει στον ξενώνα, μπορεί να μείνει σε ξενοδοχείο, κατόπιν συνεννόησης που έχουμε κάνει εμείς. Οι διευθύνσεις στους 20 ξενώνες είναι άγνωστες», επισήμανε η κ. Δημαδάμα.

Όπως είπε, το επιστημονικό προσωπικό κρίνει εάν η γυναίκα μπορεί να μείνει ή να φύγει από τον ξενώνα.

«Η φιλοξενία μπορεί να είναι για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί να ξεπεράσει και τον έναν χρόνο. Η υποστήριξη που παρέχεται είναι ψυχολογική, εργασιακή, συμβουλευτική και νομική», πρόσθεσε.


Για το panic button

Με τη σειρά του, ο Νίκος Βασιλάκος εξήγησε πως το panic button το εγκαθιστά αποκλειστικά η αστυνομία, μετά από προσφυγή για ενδοοικογενειακή βία.

«Μέσω του panic button, ειδοποιείται το κέντρο λήψης σημάτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», τόνισε.