Καλύτερη είναι αργά το απόγευμα της Παρασκευής η εικόνα της φωτιάς που απείλησε για αρκετή ώρα το Κρανίδι. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην περιοχή είχαν απομείνει μερικές διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν για να τις σβήσουν.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00, ενώ οι συνθήκες στο σημείο ήταν εξαρχής ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή.

Σημειώνεται πως εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας κάηκαν σπίτια.




Το μήνυμα του δημάρχου Ερμιονίδας

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, 3 με 4 σπίτια φαίνεται να έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην περοχή του Κρανιδίου, ενώ η πυρκαγιά κινείται μεταξύ Κρανιδίου και Ερμιόνης. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να φύγουν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.




Η φωτιά είναι μέσα στο Κρανίδι Δραματικές οι στιγμές πυροσβεστών και κατοίκων  Georgiou Kosmas live.

kranidi_fotia_1_
kranidi_fotia_2_


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:25 στο Κρανίδι Αργολίδας πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις ενώ κοντά βρίσκονται σπίτια και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιω. Ματζούνη, η φωτιά έχει ξεσπάσει μέσα στον αστικό ιστό πιθανότατα από κάποια ξερόκλαδα, όπως μεταδίδουν οι argolikeseidiseis.gr.

Δείτε ανάρτηση κατοίκου της περιοχής