Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία, όπου το μέτωπο εκτείνεται από το Αλποχώρι μέχρι τη Μυρτιά και ένας άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Η μάχη με τις φλόγες μαίνεται στην Ηλεία όπου εκκενώνονται οι περιοχές Χανάκια, Μυρτιά, Σκουροχώρι, Αλποχώρι, Σκαφιδιά και Άγιος Ηλείας. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καλούνται να απομακρυνθούν προς Πύργο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Επίσης, εκκενώνονται τα χωριά Βάλμη, Μασουραίικα, Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι. Οι κατοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς Σιμόπουλο. Ειδικότερα ανακοίνωση αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Ένας άνδρας νεκρός στη Μυρτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr και του Γιώργου Σόμπολου, ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του πριν από λίγο στη Μυρτιά Ηλείας, κατά την προσπάθεια να συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Ο άνδρας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κατέρρευσε λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αλλά και της υπερπροσπάθειας εκτιμούν οι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Πρόκειται για το πρώτο θύμα του φετινού καλοκαιριού από τις πυρκαγιές, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη ημέρα, όπως η σημερινή όπου μαίνονται ανεξέλεγκτα αρκετά μέτωπα, η πλειοψηφία των οποία βρίσκονται στην Πελοπόνησσο.

Ο 55χρονος άνδρας θα μεταφερθεί για ιατροδικαστική εξέταση στο νεκροτομείο της Πάτρας, όπου θα διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του, πιθανότατα αύριο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25uxbyqew01)

Ο αντιπεριφερειάρχης λέει ότι έχει αναφορές για καμμένα σπίτια στο Αλποχώρι

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κοροβέσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, H πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη, χαραζκτηρίζοντας το μέτωπο ανεξέλεγκτο.

Ο κ. Κοροβέσης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.




Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία

Στο μεταξύ, με εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25uvf5uwjep)

Σε κέντρα φιλοξενίας οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 

Σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν όσοι από τους κατοίκους των περιοχών που απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλεποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Πύργου.>

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25u7b3yxh01)

Φωτιά στην Ηλεία: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Εν τω μεταξύ, μπαράζ μηνυμάτων έχει στείλει το 112. Αρχικά, δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα χωριά Χανάκια και Αλποχώρι.

Μηνύματα από το 112 έλαβαν επίσης οι κάτοικοι στις περιοχές Μυρτιά, Σκουροχώρι, Βάλβη και Μασουραίικα Ηλείας λόγω φωτιάς.

Συγκεκριμένα τα μηνύματα αυτά αναφέρουν:

112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

112: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βάλμη & Μασουραίικα απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο Ηλείας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Ένα νέο μήνυμα εστάλη στις 18:55: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σκαφιδιά & Άγιος Ηλίας απομακρυνθείτε προς Πύργο».

Ακολούθησε το εξής μήνυμα στις 19:16: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πετραίικα Απιδούλα & Μαζαράκι απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο».


Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλποχώρι